Hirdetés

Orosz hackerek 50 millió dollárt követelnek az Apple-től



|

Üzleti titkokat lopott a REvil, illetve Sodinokibi néven ismert hackercsoport, és most komoly összeget követelnek az Apple-től, hogy ne kerüljön ki minden a netre.

Hirdetés

A Dark Weben került ki már pár részlet azokból a lopott adatokból, melyet orosz hackerek tulajdonítottak el az Apple rendszeréből, egyelőre nem tisztázott módon.

Az feltételezhető, hogy a lopott terveket a tajvani Quanta cégtől sikerült valahogy elhappolni, amely egyébként a Macbookok összeszerelését végzi az almás cég számára.

Nem túl meglepő módon a kiszivárogtatott anyagok alapvetően Maces tervek és ábrák, de azt nem tudni, hogy milyen és mennyi adat van még a REvil kezében, vagy akár veszélyben vannak-e más cégek, amelyek számára a Quanta szintén bedolgozik.

Hirdetés

A hackerek szerint olyan dokumentumok is vannak náluk, amelyek még be sem jelentett Apple terveket tartalmaznak, és készek ezeket is közzé tenni, amennyiben a vállalat nem fizet nekik 50 millió dollárt. A zsarolást ipari szinten űző orosz banda egyébként már az Acert is zsarolta korábban, illetve a Pierre Fabre-csoportot hekkelték meg sikeresen (persze ezek pusztán azok az esetek, amelyek nyilvánosságra kerültek).

Az Apple még nem reagált hivatalosan a fenyegetésre, de az adatok érzékenysége és a követelt összeg nagysága mindenképpen aggasztó lehet, és azonnali lépéseket kíván.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.