Hirdetés

Orosz hackerek tették elérhetetlenné az Európai Parlament weboldalát



|

Az elkövetők az EP legutóbbi határozatát próbálták megtorolni.

Hirdetés

A tavaly február óta dúló orosz-ukrán háború a kiberteret is bevetési tereppé tette, ahol nemcsak az orosz hackerek aktivizálták magukat, de az agresszort is rengeteg támadás éri, amelyből a lazán szervezett Anonymous-csoport is kiveszi a maga részét.

Ezúttal viszont az Európai Unió egyik legfontosabb intézménye, az Európai Parlament került  fel a céltáblára, miután a napokban elfogadott határozatában terrorizmust támogató állammá nyilvánította az Ukrajnát lerohanó Oroszországi Föderációt, annak még nagyobb elszigetelésére szólítva fel az EU döntéshozóit.

Hirdetés

Egy Kreml-párti hackercsoport erre reagálva hajtott végre túlterheléses (DDoS) támadást az EP weboldala ellen, amelyről maga a testület elnöke, Roberta Metsola számolt be a Twitteren.

A vezető posztja alapján az EU IT-szakértői reagáltak az akcióra, a támadás miatt azonban egy ideig gond volt a Parlament honlapjának elérhetőségével. A BleepingComputer cikke szerint az akcióért az Anonymous Russia vállalta a felelősséget.

Ez a formáció a Killnet nevű csoport része, amely az utóbbi időben egyebek mellett több amerikai repülőteret, a JPMorgan Chase pénzintézetet és az USA pénzügyminisztériumát is célba vette, ám sehol sem tudott komoly károkat okozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.