Hirdetés

Orosz hackereket vádolt meg Amerika



|

Az érintett hackerek a legpusztítóbb orosz cyberhadviselési egység, a Sandworm tagjai, és olyan támadások mögött állnak, mint a NotPetya, a KillDisk vagy az OlympicDestroyer.

Hirdetés

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium hat olyan orosz hackert vádolt meg, akik a nyomozások szerint olyan támadások mögött állnak, mint a NotPetya, a KillDisk vagy az OlympicDestroyer. Mindannyian a Sandworm tagjai, amely az állítások szerint a legpusztítóbb orosz cyberhadviselési egység.

Amerika szerint az illetők az orosz katonai titkosszolgálatnak dolgoznak, és világszerte bántottak vagy károsítottak ártatlan embereket. 

Hirdetés

Az amerikai kormány szerint a hat hacker még 2015 végén kezdte meg a tevékenységét, az egyik kártevőt pedig az ukrán elektromos hálózat ellen is bevetették, majd később a francia választási kampányt támadták, azután pedig kórházakat és egészségügyi szolgáltatókat vettek célba, később az olimpia kapcsán a szervezőket, a sportolókat, a látogatókat és a partnereket is támadták. Grúz felhasználók is voltak már célpontjaik, illetve kormányügynökségek. 

Adathalász módszerekkel gyakran jutottak hozzá fontos szervezeteknél belépési adatokhoz, majd megfigyelést és adatlopást végeztek a kutatók szerint. Azt is hozzátették, nem valószínű, hogy le tudják tartóztatni a hackereket, de legalább a nyugati pénzintézetekhez és utazáshoz való hozzáférésüket korlátoznák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.