Hirdetés

Orosz rendszert is tesztel a Huawei az Android leváltására



|

A jelentések szerint az Android leváltására egy orosz operációs rendszert is tesztel a Huawei, és a gyártás egy része is Oroszországba költözhet.

Hirdetés

Jelen állás szerint a Huawei augusztusban végleg elveszíti a Google támogatását, éppen ezért a Huawei nem bízza a jövőjét arra, hogy Amerika és Kína meg tudnak-e állapodni a határidőig. Bár a Google szolgáltatásaihoz és alkalmazásboltjához többé nem lehetne majd jövőbeli Huawei eszközökön hozzáférni, a cég nem vonulna ki a mobilpiacról. 

Hirdetés

Ami azt illeti, a HongMeng nevet már elkezdték levédetni, sőt, az első 1 millió ezt futtató mobilt is kiadták tesztelésre. Októberben pedig megjelenhetnek az első erre építő készülékek, maga a HongMeng OS pedig állítólag 60 százalékkal gyorsabb, mint a Google Androidja

A The Bell jelentése szerint a Huawei ennek ellenére másik rendszert is fontolgat az Android leváltása kapcsán. Konkrétan az Aurorát tesztelik, ami a nyílt forráskódú Sailfish platformra építkezik. 

Guo Ping, a Huawei elnöke állítólag a digitális fejlesztésekért és kommunikációért felelős orosz miniszterrel is egyeztetett már az Aurora használatáról. Ezt ugyanis egy az orosz Rostelecom és Grigory Berezkin vállalkozó közös cége fejleszti. Más források szerint a rendszerről már Hszi Csin-ping és Vlagyimir Putyin is tárgyaltak. A kínai kormány tagjai szerint pedig Kína már teszteli az Aurorát futtató eszközöket. Sőt, a Huawei Oroszországban gyárthatja a készülékek és a chipek egy részét is. 

A Sailfish OS a MeeGo platformból fejlődött ki, ami még a Nokia N9-en volt rajta. Sokak szerint ez megelőzte a maga korát. Amikor a Nokia a Microsoftnál és Windows Phone-nal folytatta, a MeeGót fejlesztők létrehozták a Jolla nevű céget, és megszületett a Sailfish OS. 

Azt egyelőre senki sem tudja, hogy a Huawei a jövőben az Androiddal, a HongMeng OS-sel vagy az Aurorával képzeli el a folytatást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.