Hirdetés

Oroszország betiltotta a Telegram üzenetküldőt



|

Sokáig ment a vita a titkosításról, Moszkvának azonban elege lett: a Telegram a jövő hónaptól használhatatlan Oroszországban.

Hirdetés

Hónapok óta küzd egymással a Telegram és Oroszország telekommunikációs hivatala - Moszkva azonban most megelégelte a helyzetet, és az egyik helyi bíróság azonnali hatállyal betiltotta az üzenetküldő appot az országban. 

Hirdetés

Oroszország egy 2016-os, terrorellenes törvény keretében minden üzenetküldő fejlesztőjét arra kötelezte, hogy biztosítson a hatóságoknak az üzenetek feloldásához használható kulcsokat. A Telegramnak április 4-ig volt ideje átadni ezeket a kulcsokat. 

A határidőig nem tett semmit a Telegram, az állítása szerint ugyanis a szolgáltatást olyan módon hozták létre, hogy még a fejlesztők se legyenek képesek visszanyerni a feloldásra használható kulcsokat. Vagyis a beszélgetések tartalma mindenki előtt ismeretlen marad. 

A Roskomnadzor kérésére egy moszkvai bíróság elrendelte az országos tiltást. A Telegram betiltása akkor lép érvénybe élesben, amikor a cég fellebbez a döntés ellen, valamikor a következő hónapban. 

A Telegram az egyik legnépszerűbb üzenetküldő Oroszországban és a Közel-Keleten, ezekben a régiókban több mint 200 millió aktív használóval. A tiltás után a Telegram domainjeit és IP-címeit blokkolják az orosz szolgáltatók - csak VPN-nel lehet majd életre kelteni az appot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.