Hirdetés

Oroszország eltakarítja az útból a Telegramot



|

Az Apple-t, a Google-t és az APK Mirrort is a letöltések blokkolására kérték az orosz hatóságok.

Hirdetés

Az orosz Pavel Durov titkosított üzenetküldő szolgáltatása körül megint áll a bál: ezúttal Oroszországban. Korábban a terroristák és a gyerekpornót kedvelők kedvence volt a program, ezért a Telegram igyekezett javítani a megítélésén azzal, hogy minden effajta csatornát és csoportot törölt. 

Hirdetés

Az orosz hatóságok azonban nem voltak elégedettek a fejlesztők hozzáállásával, és mivel nem kaptak feloldókulcsokat a titkosított kommunikáció ellenőrzéséhez, ezért úgy döntöttek, hogy azonnali hatállyal betiltják Oroszországban a Telegramot

A történet itt nem ér véget. Az orosz hatóságok azóta az Apple-t, a Google-t és az APK Mirrort is arra kérték, hogy blokkolják az app letöltéseit (vélhetően csak Oroszországban). A Telegram a bíróságon fellebbezett. 

Természetesen sokan arra jutottak, hogy tiltás ide vagy oda, elég egy VPN, és tovább használható a Telegram. Ez az orosz hatóságoknak is az eszébe jutott, ezért nagy erőkkel szűrik az IP-címeket. Egy nap alatt majd 2 milliót blokkoltak, ami az Amazon és a Google rendszereihez volt köthető - emiatt aztán számos üzlet működése is megbénult a régióban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.