Hirdetés

Oroszország keményen szabályozza, hogyan működjön a Netflix



|

Húsz állami tévécsatornát is elérhetővé kell tennie a szolgáltatónak.

Hirdetés

Gondolhatnánk, hogy a Netflix, mint szolgáltató maga döntheti el, mit kíván elérhetővé tenni felhasználói számára, és nem kell különböző kormányok nyomásának engednie, de valójában világszerte szabályozzák a streaming platformokat. Az Európai Unióban, így nálunk is az a szabály, hogy az elérhető tartalmak 30-40%-ának lokálisnak kell lennie, igaz, tágan értelmezhető, mi számít annak.

Oroszország illetékes hatósága, a Roszkomnadzor előírta, hogy márciustól a Netflixnek (és minden, több mint 100 ezer napi aktív felhasználót számláló streaming szolgáltatásnak) otthont kell adnia 20 állami tévécsatorna számára, illetve a cégek kötelesek orosz leányvállalatot létrehozni.

Hirdetés

Továbbá tilosak lesznek az extrémizmust (szélsőséges nézeteket) megjelenítő tartalmak is. Ha a Netflix szeretne az országban maradni, kénytelen lesz betartani a szabályokat, és megoldani a csatornák sugárzását.

Oroszország egyébként újabban súlyosan bünteti a techcégeket: a Google-t és a Facebookot is milliárdokra bírságolták illegális tartalmak megjelenítéséért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.