Hirdetés

Oroszország szenved az importált, hibás kínai chipek miatt|

A kínai szürkepiactól mondjuk aligha várhattak jobb eredményeket.

Hirdetés

Mielőtt Oroszország megtámadta Ukrajnát, az orosz piacra importált chipek 2%-a volt hibás. Ez a szám sem túl jó, a háború kitörése óta azonban elképesztően megnőtt a nem megfelelően működő alkatrészek aránya az országban.

Az okot nem nehéz kitalálni, miután szinte mindenki megszakította a kapcsolatát az országgal, szürke piaci tranzakciókra szorulnak, hogy továbbmehessen az élet.

Hirdetés

A The Register jelentéséből tudjuk, hogy a Putin-párti Kommersant számolt be az elképesztő romlásról, amiért Oroszország elsősorban a vírus okozta fennakadásokat és a szankciókat hibáztatja, amik arra kényszerítették őket, hogy a kínai szürkepiacról vásároljanak, ami nem csak megbízhatatlan, de borzasztó lassan is működik.

Miközben Kína nem fejezte ki, hogy támogatná Oroszországot a háborúban, nem is ítélte el a Kreml döntéseit, így a két ország kereskedelme tovább virágzik, amire szükség is van, miután tulajdonképpen mindenki más megszakította az együttműködéseit az országgal, ami nyilvánvalóan kihatással van a katonai utánpótlásra is, ezt pedig most muszáj valahonnan biztosítaniuk.

Az, hogy az importált chipek 40%-a hibás, egy borzasztó sújtás az elektronikai piacra az inváziót indító országban, amire azonnal megoldást kell találniuk, vagy hamar még nagyobb bajba kerülhetnek.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.