Hirdetés

Oroszország szenved az importált, hibás kínai chipek miatt



|

A kínai szürkepiactól mondjuk aligha várhattak jobb eredményeket.

Hirdetés

Mielőtt Oroszország megtámadta Ukrajnát, az orosz piacra importált chipek 2%-a volt hibás. Ez a szám sem túl jó, a háború kitörése óta azonban elképesztően megnőtt a nem megfelelően működő alkatrészek aránya az országban.

Az okot nem nehéz kitalálni, miután szinte mindenki megszakította a kapcsolatát az országgal, szürke piaci tranzakciókra szorulnak, hogy továbbmehessen az élet.

Hirdetés

A The Register jelentéséből tudjuk, hogy a Putin-párti Kommersant számolt be az elképesztő romlásról, amiért Oroszország elsősorban a vírus okozta fennakadásokat és a szankciókat hibáztatja, amik arra kényszerítették őket, hogy a kínai szürkepiacról vásároljanak, ami nem csak megbízhatatlan, de borzasztó lassan is működik.

Miközben Kína nem fejezte ki, hogy támogatná Oroszországot a háborúban, nem is ítélte el a Kreml döntéseit, így a két ország kereskedelme tovább virágzik, amire szükség is van, miután tulajdonképpen mindenki más megszakította az együttműködéseit az országgal, ami nyilvánvalóan kihatással van a katonai utánpótlásra is, ezt pedig most muszáj valahonnan biztosítaniuk.

Az, hogy az importált chipek 40%-a hibás, egy borzasztó sújtás az elektronikai piacra az inváziót indító országban, amire azonnal megoldást kell találniuk, vagy hamar még nagyobb bajba kerülhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.