Hirdetés

Oroszországból eltűnhet a YouTube



|

Bajban a YouTube: a folyamatos szerzői jogsértések miatt lehet, hogy az egész országban blokkolják majd a Google videómegosztó szolgáltatását.

Hirdetés

A YouTube ügyvezetője öt éve még azt nyilatkozta, hogy percenként 400 órányi videót töltenek fel az emberek a videomegosztóra. Ma ez a mennyiség már percenként 500 órányira nőtt, szóval elképesztő mennyiségben szaporodik az elérhető tartalmak száma. Ilyen hatalmas mennyiség mellett teljesen érthető, hogy a feltöltött videók egy része megsérti a szerzői jogot, és bár ezeket igyekeznek szűrni, a siker nem azonnali, és főleg nem 100 százalékos.

Hirdetés

Az OnTarget nevű cég személyiségfejlesztő teszteket és egyéb, hasonló videós tartalmakat készít, és 2018-ban eljárást indított azért, mert az általuk készített videókat szabadon meg lehetett találni a YouTube-on ismeretlen feltöltők "jóvoltából". Akkopr úgy tűnt, emiatt Oroszországban komoly szankciók várhatnak a szolgáltatásra: a moszkvai városi bíróság első fokon a kifogásol tartalmak törlésére kötelezte az üzemeltetőket és azt lengette be, hogy ellenkező esetben az egész országban elérhetetlenné kell tenni az egész YouTube-ot úgy, ahogy van. Akkor ideiglenesen sikerült megúszni a retorziót, mivel a Google 2019-ben fellebbezett, mondván, a hivatkozott tartalom már nincs a platformon, tehát az ügy okafogyottá vált.

A bíróság ejtette az akkori ügyet, de az OnTarget nemrég újabb panaszt nyújtott be szerzői jogsértés miatt a Google ellen Moszkvában. A cég szerint több olyan YouTube csatorna is elérhető, ahol arról tájékoztatják az álláskeresőket, hogyan lehet átverni a jövőbeli dolgozókat és elcsalni a teszteket - és itt ismét közzétették az OnTarget tesztjeit. A cég azt követeli, hogy az orosz netszolgáltatók blokkolják az egész országban, mindenestül a YouTube-ot az ismétlődő szerzői jogsértés miatt. 

Ilyen lépéshez persze csak az alig ismert platformok ellen szoktak sikerrel folyamodni, és a szakértők szerint a szerzői jogi törvények megsértésének ténye ellenére sem valószínű, hogy néhány videó miatt Oroszországban blokkolnák az egész videómegosztót. A közösség nyomása miatt erre szinte nulla az esély - de azt se felejtsük el, hogy "Oroszországban minden megtörténhet, és annak az ellenkezője is", szóval várjuk ki a végét...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.