Hirdetés

Őrült mobildizájnt fontolgat az Oppo



|

Az okostelefon házából felugró vagy kicsúsztatható második kijelzővel kísérletezne ezúttal az Oppo.

Hirdetés

Az okostelefonok dizájn szempontból alapvetően elérték a maximumot, vagyis ha az összehajtható eszközök kategóriáját nem nézzük, akkor nem sok variálási lehetőség maradt. Azért a gyártók igyekeznek különcködni és meglepni a felhasználókat. A furcsa újítások egyik élharcosa a kínai Oppo, amely már megint hajmeresztő tervekkel állt elő. 

Hirdetés

Bár eddig az Oppo nagyrészt arra törekedett, hogy elrejtse az előlapi kamerát, és teljesen kávamentes képernyőt adjon, most még merészebb dolgokat talált ki a gyártó. 

A WIPO-hoz olyan szabadalmi kérelmeket nyújtott be az Oppo, amelyek alapján felugró vagy szétcsúsztatható kijelzővel rendelkező okostelefonokat dobna piacra. Vagyis a fő képernyő tetejénél ugrana elő a semmiből egy második kijelző, vagy pedig az egyik irányba lehetne kicsúsztatni egy másikat. Effajta koncepciót már láttunk, de általában a kamera ugrik fel, illetve egy billentyűzetet lehet kicsúsztatni. Itt most kijelzőket. 

A szabadalmi kérelmet a LetsGoDigital találta meg, és jó szokásához híven gyorsan össze is rakott pár látványtervet. Egyesek szerint olyan, mintha egy Galaxy S9+ készülékből felül kijönne egy sima Galaxy S9. Egyesek szerint nem lenne meglepő, ha hátulra fordított megoldást is szabadalmaztatna az Oppo a szelfik szerelmeseinek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.