Hirdetés

Ne higgyetek azon oldalaknak, amik ingyen kínálják az Oscar 2020 filmjeit



|

Hajnalban adták át a 2020-as Oscar-díjakat, és természetesen a filmekre már mindenki kíváncsi. Ezt viszont sokan ki is használják.

Hirdetés

Az idei Oscar-díjra jelölt filmek, valamint azok az alkotások, amelyek szereplőik, rendezőik, vagy más egyéb terület miatt várják a nagyszabású gálát, természetesen kíváncsivá tesznek sok mindenkit. Moziba egyre kevesebben járnak, viszont egy csomó mostani esélyes még nem jelent meg hivatalosan digitális szolgáltatóknál vagy Blu-rayen, ezáltal a mozis élmény iránt annyira már nem rajongók több filmmel kapcsolatban nem is tudják még, drukkolniuk kéne-e neki, hiszen legfeljebb egy előzetes erejéig tudtak belenézni.

Hirdetés

Ilyenkor pedig természetesen sokaknál elindul a kutakodás az interneten, le lehet-e valahonnan szedni a filmeket - és úgy állnak hozzá, hogy ha nem legális a dolog, hát nem az. Vannak olyanok is, akiket ugyan nem vonz a kalózkodás, de őket meg simán meg lehet vezetni azzal, ha egy weboldal "az Oscar gálára való tekintettel" ingyen hirdet kapcsolódó filmeket.

A Kaspersky szerint weboldalak százai repültek rá arra, hogy valamilyen formában az Oscar-esélyes filmek címét felhasználva csapják be az internetezőket. Az oldalak egy részéről a próbálkozók olyan tartalmakat töltenek le, amelyeket a filmnek hisznek, de amikor megpróbálják lejátszani őket, csak hibaüzenetet kapnak - és persze egy adag vírust a gépükre. Más oldalak másféle módszerekkel élnek, például személyes adatokat kérnek a látogatóktól, amelyek közé hogy, hogy nem, bekerülnek a bankkártyáról szóló kérdések is.

A biztonsági cég szerint a módszer nem új, a kiberbűnözők folyamatosan képben vannak azzal, mi számít aktuális divatnak, keresett tartalomnak. Így ígértek a nagyközönség számára még nem látható fotókat az angol királyi családban született gyerekekről, "letiltott felvételeket" valamilyen épp sokat emlegetett bűncselekményről, és így tovább. Az Oscar egy állomás ebben a sorban, aztán amikor erre már kevesebben keresnek, a trükközők újabb aktualitásokkal próbálják meg becserkészni őket.

Értelemszerűen a szakértők azt tanácsolják, hogy csak olyan forrásból próbáljunk filmeket letölteni vagy megnézni, amelyeket jól ismerünk, és főképp ne higgyünk olyan oldalaknak, ahol hivatalos megjelenés előtt ajánlgatnak bármit, legyen az film, zene, vagy épp játék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.