Hirdetés

Ősrégi hibát javított a Microsoft Defender, ami megkeserítette a felhasználók életét



|

A szükségesnél jóval több erőforrást fogyasztott a böngésző a beépített védelem hibája miatt.

Hirdetés

A valaha piacvezetőnek számító Firefox böngésző mára csupán 3%-ot birtokol a teljes tortából, napjainkra viszont ez az utolsó nagyobb szereplő, amelyik nem a Google által kifejlesztett Chromium-motorra épül, így a jelentősége jócskán túlmutat a népszerűségén.

A Mozilla Foundation által gondozott szoftver kapcsán visszatérő kritika, hogy  több erőforrást köt le a konkurenseknél, ám ebben eddig komoly szerepe volt a Windows beépített védelmi megoldásának, a Microsoft Defendernek is, amely egy hiba miatt extra terhelést rótt a processzora a Firefox használata közben.

Hirdetés

A közismert bugot még 5 éve fedezték fel először, a redmondiak most pedig végre léptek is az ügyben, és kijavították a problémát. A Neowin beszámolója szerint ezt a böngésző egyik fejlesztője, Yannis Juglaret erősítette meg, elárulva, hogy a Microsoft Defender márciusi Definition Update-jében (Platform: 4.18.2302.x | Engine: 1.1.20200.4) lapult ott a gyógyír. Az alábbi képpáron a processzor kihasználtsága látható a frissítés előtt és után:

Aki tehát naprakészen tartja a Windows integrált védelmi rendszerét, az már jóval kevesebb CPU-erőforrással futtathatja a Firefox böngészőt. A hibát egyébként a Microsoft Defender malware-ellenes Antimalware Service Executable (MsMpEng.exe) szolgáltatása okozta, felpörgetve a processzor terhelését a Firefox futtatásakor.

Ami pedig magát a böngészőt illeti, a szoftver nemrég átesett egy nagyobb frissítésen, melynek keretében integrálásra került a regisztrációs folyamatokat biztonságosabbá tevő Firefox Relay, ingyenes és fizetős konstrukciókkal szolgálva a felhasználókat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.