Hirdetés

Ősrégi iPhone-ok és iPadek kaptak fontos frissítést



|

Érdemes minél előbb letölteni, mivel jelentős sebezhetőséget orvosol a korábbi operációs rendszereken.

Hirdetés

Az Apple kiadott egy új frissítést a 2018-ban megjelent iOS 12 operációs rendszerre, amit feltétlenül szükséges letöltenie azoknak, akik régebbi készülékeiken még ezt a verziót használják. A vállalat szakértői felfedezték, hogy a korábban az iOS 15-höz kapcsolódó, ott már javított hiba az iOS 12-t is érinti.

A megoldást már sikerült megtalálni, így a cég szorgalmazza, hogy a felhasználók a személyes adataik és a készülékük biztonsága érdekében a lehető leggyorsabban töltsék le és telepítsék a frissítést.

Hirdetés

Az Engadget értesülései alapján a Webkit hibája tette lehetővé, hogy egy weboldalon keresztül rosszindulatú kódot lehessen futtatni a készülékeken. Az érintett eszközök közé tartoznak az iPhone 5s, iPhone 6 és iPhone 6 Plus telefonok, valamint az iPad Air, az iPad mini 2 és az iPad mini 3 tabletek, illetve a hatodik generációs iPod touch készülékek is.

Az iOS 12.5.6 sorszámú frissítésről az Apple egy rövid közleményt is kiadott, amelyben nem részletezte a problémát, viszont kiemelte a frissítés biztonsági jelentőségét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.