Hirdetés

Összeakadhat a DRM az Intel Alder Lake processzoraival



|

A másolásvédelemmel kapcsolatos kockázatokra figyelmeztetik a fejlesztőket a kékek.

Hirdetés

Az Intel október 27-28-án tartja az Intel Innovation című eseményét, melyen a várakozások szerint végre hivatalosan is bemutatkozhatnak a cég 12. generációs chipjei, vagyis az Alder Lake-széria.

A rajt közelségét jelzi, hogy a kékek a napokban megosztották a hibrid architektúrára épülő újdonságok  fejlesztői útmutatóját is, amiben a szemfüles olvasók hamar kiszúrtak egy aggasztó passzust a másolásvédelemmel (Digital Rights Management - DRM) ellátott játékokra vonatkozóan.

Hirdetés

A szóban forgó szekció azt ajánlja a másolásvédelmet használó fejlesztőknek, hogy konzultáljanak az adott technológia készítőivel  a kompatibilitást illetően. A DRM algoritmusok ugyanis CPU-felismerést használhatnak, ami nem biztos, hogy készen áll az Intel hibrid chipjeinek kezelésére.

Az viszont bizakodásra adhat okot, hogy a kékek már több szolgáltatóval (pl. Denuvo) is együttműködnek az optimalizáció érdekében, amivel jó esély van arra, hogy az új processzorok rajtjára az illetékesek is elkészülnek a szükséges frissítésekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.