Hirdetés

Összefoglaló: egyedülálló tripla kamerával robbant be a Huawei P20 Pro



|

Hivatalosan is bemutatkozott a P20 és a P20 Pro, amelyeket egyedülálló kamera és az iPhone X-et idéző kijelző jellemez.

Hirdetés

A Huawei sokat ígért a következő zászlóshajóival, vagyis a P20 és a P20 Pro modellekkel - az újdonságok ma délután hivatalosan is bemutatkoztak. Miért van ekkora ugrás a számozásban? A gyártó ezzel akarja érzékeltetni, hogy mekkora fejlődésről is van szó. Elég nagyról: a csúcsmodell nem csak tripla kamerát hozott magával, de egy hatalmas, 40 megapixeles szenzort is. Nézzük a részleteket. 

Hirdetés

Dizájn

A P20 és a P20 Pro egyaránt közel keret nélküli kijelzővel rendelkeznek, de a képernyő tetejébe éppen úgy belóg egy szenzorsáv, mint az iPhone X-en. Az érzékelősziget persze valamivel kisebb. A képernyők 5,8 és 6,1 hüvelykesek, a készülékeket alapvetően üvegbe csomagolták. A P20 Pro IP67-es minősítéssel rendelkezik, vagyis a vízzel és a porral nem lesz különösebb gondja. A P20 csak fröccsenésálló (IP53). 

A készülékek a lenyűgöző külsőt többek között a színátmenetes háznak köszönhetik. Értelemszerűen a twilight verzió színei a legfeltűnőbbek. A Huawei ügyesen variált a kijelzőbe belógó szenzorsávval is. Az érzékelősziget keskenyebb, mint az iPhone X-en, ugyanis a hangszóró kivágása kerek lett. 

Kijelzők

A Huawei nem váltott QHD-s felbontásra, maradt a full HD+ paneleknél. Ez azt jelenti, hogy miközben a minőségre semmilyen panaszunk nem lehet, az üzemidő kedvezőbb lesz a szokásosnál. A P20-ba egy 5,8 hüvelykes RGBW LCD-kijelző került, 2240 x 1080-as felbontással, 18,7:9-es képaránnyal.

Az RGBW technológia nagyobb fényerőt ígér a szokásosnál, hála az extra fehér képpontnak. A Huawei 770 nitről beszélt, ami 25 százalékkal több, mint amire az iPhone X vagy a Galaxy S9 képes. A P20 Pro 6,1 hüvelykes OLED-panelt kapott, ugyanilyen felbontással. 

A motorháztető alatt

Természetesen a Huawei ezúttal is a Kirin 970-es lapkát választotta, ami 10 nm-es gyártástechnológiával készül, 8-magos processzort kínál, akár 2,4 GHz-es órajelekkel. Ehhez 4/6 GB RAM társul a két modellnél, a belső tárhely pedig minimum 128 GB-os. A 3400 és a 4000 mAh-s akkumulátorok várhatóan a lehető legjobb üzemidőt garantálják majd a jelenlegi mezőnyben, és persze gyorstöltésre is képesek. Mindezek ellenére a készülékek vastagsága 8 milliméter alatt marad. 

Kamera

Az új zászlóshajók legjobb részét jelenti a megújult dupla és tripla Leica kamera. A P20-ra egy 12 megapixeles RGB és egy 20 megapixeles monokróm szenzor jutott, ezeket f/1.8-as és f/1.6-os rekeszérték jellemzi, 1,55 mikronos képpontokkal. A P20 Pro azonban még tovább megy. 

A P20 Pro egy 1/1,7 hüvelykes, 40 megapixeles szenzorral operál, amit egy 20 megapixeles monokróm szenzor és egy 8 megapixeles telefotós lencse egészít ki (3x-os optikai zoommal, de persze a veszteségmentesnek mondott hibrid zoom ennél nagyobbra is képes). A képpontok mérete 61 és 22 százalékkal nagyobb, mint az iPhone X-nél és a Galaxy S9-nél. A 4-az-1-ben hibrid autofókusz pedig a színhőmérsékletet is külön szenzorral figyeli, a lézer pedig prediktív autofókusszal garantálja a riválisokénál elmosódásmentesebb fotókat. A zárolt kijelzőről mindössze 0,3 másodpercbe telik egy fotót elkészíteni. 

A P20 Pro mindezek mellett 102 400-as ISO-érzékenységet kínál, a piacon elsőként. A 3x-os optikai zoom szintén elsőséget jelent, és jó hír, hogy van 960 fps-sel működő szuperlassított videofelvételi lehetőség is. A Huawei azért fordította el a hátlapon a feliratokat, mert az új modelleket mobilfotózásra találta ki. 

Természetesen ezúttal is maradt a mesterséges intelligencia, amely immáron még több helyzetben képes azonosítani a képernyőn megjelenő elemeket, és azoknak megfelelően igazítani a beállításokat. Besegít a képstabilizálásba is: állítólag már éjszaka sem lesz szükségünk állványra a lélegzetelállító és tűéles fotókhoz. Az előlapra egy 24 megapixeles szelfikamera jutott, amely a portréfotózás mellett az arcfelismerésre is képes. 

A Huawei P20 Pro a legnagyobb kameraszenzort kínálja a Lumia 1020 óta, ami okostelefonba csak került. A bemutatón mutatott fotók alapján kevés fény mellett és éjszaka is lélegzetelállító felvételeket készít a P20 Pro, amely messze lekörözi a Galaxy S9-et és az iPhone X-et, ráadásul azt is lefotózza, amit az emberi szem már nem lát. Állítólag annyira jó, hogy a DxOMark toplistájának éléről lemosta az eddigi csúcstartókat. 

Árak, megjelenés

A P20 fekete, pezsgőarany, twilight, éjkék és pink gold színekben érkezik, a P20 Pro ugyanezekben érhető el, leszámítva a pezsgő színt. A P20 ma, a P20 Pro április 6-án jelenik meg, 679, illetve 899 eurós árakon. 

Plusz egy ráadás, egy vagyonért

Miközben a középkategóriát képviselő, és már boltokban lévő P20 Lite-ról nem ejtett szót a Huawei, addig volt egy extra meglepetés. Ez a Porsche Design Huawei Mate RS, azoknak, akik valami különlegeset akarnak. 

Az egyik legkifinomultabb és egyben legdrágább okostelefon a P20 Pro felturbózott változata. A kijelzőt lekerekítették, az ujjlenyomat-olvasót pedig közvetlenül ebbe építették (de hátulra raktak egy másodikat is). Van vezeték nélküli gyorstöltés, mikrokapszulás PCM hűtőtechnológia, 256 és 512 GB-os tárhely. A készülék feketében lesz vihető, de Kínában piros verzió is létezik. A Porsche Design Huawei Mate RS vételára 1695 és 2095 euró. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.