Hirdetés

Összehajtható kijelzőt kap a Lenovo ThinkPad X1 laptopja



|

Bár az Intel szerint évekre vagyunk az összehajtható kijelzős laptopoktól, a Lenovo máris megmutatta a ThinkPad X1 előzetesét, összehajtható képernyővel.

Hirdetés

A mobilpiacon nagy őrületet generáltak a hajlékony kijelzős, összehajtható mobilok, ezért aztán sokan várták már, hogy mikor tör be ez a trend a PC-s piacra is. Az Intel szerint még évekre vagyunk az összehajtható kijelzős laptopoktól, azonban a Lenovo már most megvillantotta az első ilyen notebookjának az előzetesét. 

Hirdetés

Az új modell a ThinkPad X1 széria prémium tagja lesz, és valamikor jövőre kerül a boltokba. 13,3 hüvelykes, 1920 x 1440-es hajlékony LG OLED kijelzője lesz, ami középen hajtható meg. Ilyenkor a kijelző egyik része a képernyő, a másik a billentyűzet. Kihajtva pedig egy nagy táblagépet kapunk. 

A Lenovónak már voltak hasonló próbálkozásai, a Yoga Book széria dupla kijelzőt kínált, az alsó szekció jegyzetelésre, rajzolásra volt jó, de virtuális billentyűzetnek is használható volt. A ThinkPad X1-nél azonban már nincs zsanér, ami elválasztaná a képernyő két részét. Egy panel van, ami középen hajlik. 

A gyártó szerint a gép könyvként is használható lenne, de álló módban médiafogyasztásra, tollal pedig jegyzetelni is tökéletes. Specifikációk és árak egyelőre nincsenek, de látva a 2000 eurónál drágább hasonló mobilokat, nem lesz olcsó a különleges laptop. A Tom's Hardware egyébként már élőben is kipróbálhatta, állítólag Intel CPU-t, 3:2-es kijelzőt és sztereó hangszórókat is kapunk majd. A Gizmodo szerint pedig laptop módban a kijelző 9,6 hüvelykesre megy össze. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.