Hirdetés

Összekapcsolja az eszközeinket a Google



|

Internet nélkül működik a gyors és biztonságos Nearby Connections API új kiadása.

Hirdetés

A Google Android rendszerének van egy Nearby Connections nevű funkciója, amely lehetővé teszi a megfelelő hatótávon belül az okostelefon és egyéb eszközök közötti kommunikációt. Ennek az API-nak érkezett meg az új, 2.0-s verziója. A Google szerint ez internet nélkül is gyors és biztonságos P2P protokollt garantál. 

Hirdetés

A gyakorlatban egy okostelefonnal besétálva egy szobába a tévé vagy az okoshangszóró automatikusan elkezdhet lejátszani egy zenét vagy videót. Természetesen a fejlesztőknek és az appoknak is támogatniuk kell ehhez az API-t. 

Az eszközök közötti kommunikáció WiFi-n, Bluetooth-on és Bluetooth LE-n keresztül is működik. 

Készül továbbá egy Android TV-s távirányítós app is, amely az API-ra építve tenné könnyebbé a beállítást, és tenné lehetővé az okostelefon vezérlőként való használatát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.