Hirdetés

Összement az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus akkuja



|

Nem elég, hogy vastagabbak az új iPhone-ok, még az akkumulátoruk is kisebb - az iPhone X pedig vastagabb, mint egy iPhone 5.

Hirdetés

Miközben az iPhone 8, az iPhone 8 Plus és az iPhone X kiváló okostelefonok, addig számos dolog miatt rengeteg kritika érte az Apple-t és a készülékeket. Itt egy újabb támadási felület: az új-generációs modellek akkumulátora összement. 

Hirdetés

Az információk a TENAA oldalán keresztül láttak napvilágot. Az Apple hivatalosan azt ígéri, hogy az A11 Bionic chip takarékossága miatt az üzemidő nem romlik az előző modellekhez képest. 

Sovány vigasz ez, ha megnézzük a számokat, és rájövünk, hogy a nagyméretű iPhone-ok között az iPhone 8 Plusnak van a legkisebb energiaforrása. 

Az iPhone 6 anno 1810 mAh-s akkuval indította ezt a formatervet, az iPhone 6S-be viszont csak 1715 mAh-s került. Az iPhone 7-re az akku 1960 mAh-sra nőtt, de most összement 1821 mAh kapacitásúra. 

Az iPhone 6 Plus akkuja 2915, a 6S Plusé 2750 mAh-s volt, míg a tavalyi iPhone 7 Plusé 2900 mAh-s. Az iPhone 8 Plus 2675 mAh-s akku kapott. 

Mivel magyarázható mindez? Az üveg hátlap? A vezeték nélküli töltés? A vékonyabb ház? Ez utóbbi biztosan nem, ugyanis az idei modellek 0,2 milliméterrel vastagabbak lettek, immáron 7,3 és 7,5 milliméteresek. Az iPhone X eközben 7,7 milliméteres, ami azt jelenti, hogy még az iPhone 5 is vékonyabb volt. A leglaposabb iPhone az iPhone 6 volt a szériában. 

Az is kiderült továbbá, hogy az iPhone 8 összesen 2 GB RAM-ot kap, az iPhone 8 Plus pedig 3 GB-ot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.