Hirdetés

Összeomlottak az Amazon szerverei, több ezer porszívó és csengő állt le



|

Az okosotthonnak megannyi kényelmi előnye van, de ha valami gubanc van a központban, azt az egyébként olajozottan működő rendszer is megérzi.

Hirdetés

Egyre több cég kínálja az IoT-eszközök széles választékát, melyeknek köszönhetően központilag vezérelhetővé, "okossá" tehetjük otthonainkat. Így az olyan alapvető háztartási eszközök, mint a csengő, a fűtés vagy éppen a porszívó is az internetre csatlakoznak, ennek köszönhetően működésük távolról vezérelhető, programozható.

Amikor azonban az ezekért felelős szerver összeomlik, az kihat a működésükre is. Ezt tapasztalhatták meg az Amazon termékei mellett döntő felhasználók a tegnapi nap folyamán - számolt be róla a BBC.

Hirdetés

Az Amazon Web Services nagyon fontos részlege a cégnek, hiszen ez felel a vállalat internetes szolgáltatásaiért és weblapjaiért. Amikor tehát ezen divízió szervereivel gond van, azt rengeteg felhasználó érzi meg.

Tegnap emiatt tulajdonosok ezrei jelentették, hogy a Roomba robotporszívóik abbahagyták a munkát, ami nem is csoda, hiszen ezek a felhőben tárolják az útvonalaikat, és hogy mikor kéne takarítaniuk. Az eszközöket ugyan manuálisan is munkára lehet fogni, de így a távolról vezérlés és programozás lehetősége odavész.

Emellett sokan számoltak be arról, hogy az Amazon Ring kapucsengők sem működtek, ami már komolyabb gondokat is eredményezett, hiszen sokan egész egyszerűen nem tudták meg, hogy érkezett hozzájuk valaki. 

A problémák az Adobe szolgáltatásait, például a Photoshopot és a Premier Prót is érintették, valamint egy időre leállt az Amazon fejes Jeff Bezos által tulajdonolt  Washington Post is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.