Hirdetés

Összeszedte magát a Netflix, ismét nőtt az előfizetők száma



|

A streamingóriás pozitívan tekint a jövő felé, erős negyedévet jósol.

Hirdetés

Nyáron nem volt túlságosan biztató a Netflix jövőképe. A streaming szolgáltató júliusban történetének legnagyobb csökkenéséről számolt be, akkor közel egymillióan ábrándultak ki belőle, a vállalat ügyfélköre ezzel 220,67 millió főre apadt, amivel persze még így is piacvezető volt olyan riválisok előtt, mint a Disney+ és az HBO Max. De nem könnyítette meg a Netflix dolgát az egyre jobban elburjánzó kalózkodás sem, valamint megosztóak voltak a streamingóriás döntései is. 

A fiókok megosztásának szigorítása vagy éppen az - eredeti szemlélettel szembemenő - olcsóbb, reklámokkal tűzdelt csomag érkezése megosztotta az embereket, az ellenzők esetében egy felmérés szerint az amerikaiak 25%-a fontolgatta az előfizetés lemondását.

Hirdetés

Így jutottunk el a legfrissebb statisztikákig, amik szerint javult a Netflix helyzete. A Variety jelentése alapján a vállalat a harmadik pénzügyi negyedévben további 2,4 millió előfizetőt tudott szerezni, így szeptember végére az előfizetők teljes száma 223,1 millióra emelkedett globálisan.

A Netflix bizakodón tekint a jövő felé is, erős negyedik negyedévre számít: körülbelül 4,5 millió új előfizetőt jósolnak, amely alaposan elmarad a tavalyi év azonos időszakában szerzett 8,3 milliótól. A részvényeseknek intézett szavaikból az is kiderült, hogy bár nagyon optimisták a Basic with Ads csomagot illetően, nem számítanak azonnali jelentős nyereségre, mivel a negyedév közben rajtol el az új előfizetési szint, és úgy vélik, fokozatosan növekszik majd a használók köre.

A Basic with Ads első körben tizenkét országban lesz elérhető november 3-tól (Magyarországon még nem), havi 6,99 dollárért kínálják, óránként 4-5 percnyi reklámot tartalmaz, 720p lesz a maximális felbontás és "licencelési korlátozások" miatt egyes filmeket, illetve sorozatokat nem lehet elérni vele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.