Hirdetés

Oszd meg az élő közvetítés határtalan örömét!



|

Többé nem szükséges bonyolult berendezéseket vásárolnod, hogy profi minőségű videós tartalmat készíthess. Megmutatjuk, mi a streamerek legújabb titka.

Hirdetés

A webkamera és a mikrofon sajnálatosan lemaradt a PC-k őrült tempójú fejlődési hajszájában, pedig ezekre egyre nagyobb szükség van, legyen szó akár streamelésről, videózásról, vagy például home office-ról és online oktatásról. Szerencsére nem kell azzal csökkentened videóid értékét és élvezhetőségét, hogy folyton a minőség miatt szabadkozol, a Magyarországra frissen megérkezett, új márka, a Streamplify termékeivel egycsapásra profi szetted lehet otthon.

Hirdetés

Streamplify CAM

Az első és legfontosabb eszköz éppen a kamera, amely a notebookok többségében a mai napig csapnivaló, de a hagyományos, monitorra csíptethető webkamerák minősége is meglehetősen kifogásolható. A Streamplify CAM kamerájának extravagáns külseje megkapó, amihez jól átgondolt, minőségi technikai tudás párosul.

A fekete, kis méretű, hengeres kamera ötletes és többféle felületen könnyen rögzíthető talpat kapott, így akár a monitor tetejére, vagy tripod állványra is szerelhető. A 90 fokos látószögű kamerarész akár 360 fokban oldalra is elfordítható, ami roppant praktikus, ha csak egy kicsit kell arrébb mozdítani a megjeleníteni kívánt képet. A szenzor full HD 1080p-s mozgókép rögzítésére alkalmas, ami mind a mai napig az általános a streaming világában és kellően jól mutat bármilyen kijelzőn, miközben a gépedet sem terheli le feleslegesen a videó tömörítése.

Ehhez már nem a minimálisan elfogadható 30, hanem a sokkal folyamatosabb videókat közvetítő 60 fps sebesség tartozik, így adásod kristálytiszta, elmosódásoktól mentes lehet. Kihasználhatod a gyors és pontos, intelligens autofókuszt is, hogy ne kelljen homályos videókkal megküzdened. Mivel nem a nap 24 órájában rögzíted és/vagy streameled videóidat, ezért praktikus a privát lencsetakaró lap, amit egyetlen gombnyomással aktiválhatsz. A Streamplify CAM egy sztereó mikrofont is rejt, ami meetingekhez, vagy online oktatáshoz kiváló, ha viszont videót rögzítenél, esetleg streamelnél, olvass tovább, mert a stúdióminőségű hangra van egy szuper megoldás.

Streamplify MIC (Tripod, Arm)

A videó képminőségével kéz a kézben jár a hangminőség: ha nem érthető tisztán, amit mondasz, ha folyton behallatszik a külső zaj és egy-egy hangosabb résznél rögtön torzít a hangzás, ne csodálkozz, ha sokan inkább elkapcsolnak, vagy leállítják az amúgy érdekes videódat. A PC-kbe, mobilokba, webkamerákba integrált mikrofonok, sőt, még a gamer headsetekbe épített változatok is legjobb esetben is csupán közepes hangminőségre képesek, de ez is viszonylag ritka. A Streamplify MIC mikrofonja nem csupán külsőre tűnik profi megoldásnak, valójában is az, mégpedig úgy, hogy közben nem igényel pilótavizsgát a használata.

A Tripodon vagy külön mikrofonkaron használható modell beépített, dedikált gombbal vezérelhető RGB LED-világítókört kapott a vagány dizájn kedvéért, emellett gyors némítógombot is találsz rajta, amit könnyen, akár odapillantás nélkül is megnyomhatsz, ha éppen erre van szükség. A 48 kHz-en és 16 biten dolgozó mikrofon kétféle üzemmódban is használható, amelyek között egyszerűen, egy gombnyomással válthatsz. A Podcast módban hallhatod saját, rögzített hangodat, így menet közben állíthatsz a hangzáson. Az egyirányú Gaming mód esetén a mikrofon hangjával már nem kell törődnöd, a játékot önfeledten élvezheted, miközben a rendszer a te hangodat is rögzíti.

Pop filter is jár Streamplify mikrofonodhoz, ami kiszűri a zavaró szuszogást, a pattogó, kiugró hangtüskéket, a szélzajt. És hogy nem csupán egy szépen becsomagolt, olcsó megoldással van dolgod, azt jól mutatja, hogy a tervezők nem a szokványos gömb, hanem a sokkal profibb kardioid iránykarakterisztikát vetették be a mikrofon érzékenységénél, így a mikrofonba beszélve a beszédhangot tökéletes hangerővel rögzíti az eszköz, míg az oldalról érkező zajokat elnyomja.

Streamplify Light 10' és 14'

Hiába a jó minőségű szenzorral és lencsével szerelt kamera, ha a megvilágítás rossz. Az elégtelen fényviszonyok zajos és zavaros, élvezhetetlen képet eredményeznek, ezért a megfelelő világításról is illik gondoskodnod. Ehhez a Streamplify Light világítótestét érdemes beszerezned, amely USB portról üzemeltethető és akár 480 lumen fényerőre is képes. A kör alakú lámpa 26 és 36 cm-es méretben érhető el és mindkét modell saját, háromlábú állvánnyal rendelkezik.

A kisebb Light 10 leginkább asztali használatra javasolt, 3 színhőmérsékletben szabályozható és 10 fényerőszint közül választhatod ki a számodra ideálisat. Ehhez egy könnyen használható, kényelmes irányítót is kapsz. A 120 LED-et rejtő, könnyű körlámpához egy felhelyezhető okostelefon-tartó, illetve egy szabványos kamerarögzítő is jár, ha mobiloddal szeretnél kiváló minőségű selfie-ket vagy akár videót rögzíteni.

A Light 14-gyel már komplett gamer sarkodat is bevilágíthatod, hiszen fényereje akár 2250 lumen is lehet. Ehhez a 10 fényerőszint mellett 4-féle színhőmérséklet közül választhatsz, az állvány pedig 170 cm-ig emelhető. A vezérléshez infra távirányítót vethetsz be, a tripod/selfiebot mellett pedig két kamerarögzítő és egy okostelefon-tartó is jár a fényforráshoz. Extra kényelmi funkció, hogy a lámpatest hátulján egy USB töltőport-kimenet is található, így okostelefonodat akár töltheted is felvétel közben.

SCREEN Lift 1.5M

Innentől már csak egy kis lépés a teljes profi környezet kialakítása. Ehhez a Screen Liftre lesz szükséged, amely egy beépített, kicsire összecsukható állványt rejtő zöld háttér. A 1,5x2 méteres vászon víztaszító, könnyen szállítható és hidraulikus rendszerének köszönhetően egy kézzel nyitható.

Nem csak streamereknek

A Streamplify komplett megoldást kínál, amely streamerek számára elengedhetetlen a minőségi adások készítéséhez, de nem csupán a videózás és streamelés szerelmeseinek előnyös egy ilyen szettel, vagy egyes elemeivel felszerelkezni. A manapság oly elterjedt online meetingeket is új szintre emelheted, ha nem kell folyton a rossz kép- és hangminőség miatt panaszkodni, ahogy az online oktatásban is nagy segítség lehet, legyél akár te az előadó, vagy épp a diák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.