Hirdetés

Ősztől jelentős áremelést tervez az Intel



|

Ha igaznak bizonyulnak az értesülések, az amerikai gyártó processzorai és egyéb komponensei is hamarosan drágábbak lesznek.

Hirdetés

A kriptovaluták piacának megingásának köszönhetően hosszú idő után végre nem növekedett, hanem elkezdett csökkenni a videokártyák ára a játékos célközönség legnagyobb örömére. Az Nvidiával és az AMD-vel szemben azonban a világ legjelentősebb processzorgyártója, az Intel a legújabb értesülések alapján pont az ellenkezőjét tervezi, és több termékének árát is emelheti idén ősztől.

A változások elsősorban a CPU-kra fognak vonatkozni, de ezek mellett több komponens is akár 20%-kal drágább lehet, ha az Intel kitart a döntése mellett.

Hirdetés

A Nikkei Asia beszámolói alapján az Intel a felhasználói és a szerver processzorokon kívül a Wi-Fi csatlakozáshoz alkalmazott chipek árát is megemeli 2022 őszétől kezdődően. A gyártó szakértői szerint ez azért szükséges lépés, mert az egyes nyersanyagok, illetve az előállítás költsége is folyamatosan növekszik. Az áremelés mértéke a chipek típusától függ majd, az eddigi értesülések alapján akár 10-20% között is lehet.

Nyilvánvalóan az infláció is befolyásolja az Intel döntését - az Egyesült Államokban idén júniusban 9,1%-kal nőttek a fogyasztói árak, vagyis 40 éve nem látott mértékben. Kérdés, hogy az Intel új processzorainak árára hogyan fog hatni a drágulás. A 13. generációs Raptor Lake Desktop CPU még idén év végén, ennek Notebook verziója pedig 2023 első negyedévében fog megjelenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.