Hirdetés

Ötletes újítással mutatkozott be a Samsung Galaxy Watch Active 2



|

Az óra számlapján nincs forgatható gyűrű, de a perem körben érintésérzékeny vezérlést biztosít, és az óra EKG-t is mér.

Hirdetés

Menetrend szerint, kedden mutatta be a Samsung a Galaxy Watch Active 2 okosóráját, amely a forgatható gyűrűt valóban nem hozta vissza a számlap szélére, de legalább kapott egy digitális vezérlőt. A perem ugyanis érintésérzékeny, és éppen úgy reagál, mintha csak a Galaxy Watch vezérlőjét forgatnánk (leszámítva a fizikai visszajelzést) - vagyis nagyon ötletes vezérlést garantál. 

Hirdetés

A One UI frissült, a 44 milliméteres modell pedig nagyobb kijelzőt hoz, mint a 46 milliméteres Galaxy Watch. Az okosóra 40 és 44 milliméteres méretekben és két stílusban létezik. A hétköznapi modell könnyített alumínium házat és FKM szíjat kapott, a másik változat rozsdamentes acél házat és bőr szíjat. A szíjak cserélhetőek, a számlap színei pedig az öltözetünkhöz igazíthatóak a Galaxy Wearables appon keresztül. 

A Galaxy Watch Active 2 továbbfejlesztett optikai pulzusmérőt kapott, 8 LED-del a gyorsabb eredményekért. Már az EKG funkció is adott, bár igaznak bizonyultak a pletykák, a kapcsolódó app csak jövőre jöhet, addig is szigorú teszteken kell átmenjen az eszköz. A jóváhagyást még az Apple is nehezen szerezte meg az Apple Watch-hoz korábban. Vagyis egyelőre csak a túl alacsony és a túl magas pulzus miatt szól az óra. 

Edzés közben 39 különböző mozgásformát képes követni a viselhető eszköz, és különféle szenzorokat is bevet eközben. Az 5ATM-es vízállóság és az IP68-as minősítés adott, úszni is lehet az órában, a MIL-STD-810G és a Gorilla Glass DX+ üveg pedig arra utal, hogy a strapát is jól bírja. 

Az alvás követése és a stresszmérés ezúttal is megoldott. 

A Super AMOLED kijelző 360 x 360-as, 1,2 vagy 1,4 hüvelykes, alatta Exynos 9110 lapka, 768 MB RAM található. A Tizen rendszerű óra LTE-s kiadásban is létezik (csak rozsdamentes acél). Az idei és tavalyi Samsung csúcsmobiloknál az okosóra kamerás távirányítónak is használható, és a Spotifyt is támogatja (valamint a Samsung Health, Smart Things, Pay és Bixby szolgáltatásokat). 

Az előrendelések elvileg szeptember 6-án indulnak, a kiszállítások a hónap végén. A vételárak 280 és 300 dollártól kezdődnek a két mérethez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.