Hirdetés

Ötször nagyobb adatkeretet kínálhat a Microsoft ingyenes VPN-szolgáltatása



|

Egy szivárgás alapján könnyebb lesz kihúzni a hónapot az Edge böngésző ingyenes VPN-jével.

Hirdetés

Januárban volt három éve, hogy a Microsoft a Google Chrome-ot is hajtó Chromium motorra helyezte az Edge böngészőt, a redmondiak pedig azóta leginkább úgy igyekeznek megkülönböztetni a szoftvert a nagy testvértől, hogy integrált funkciók garmadájával turbózzák fel a képességeit.

Legutóbb a gyenge minőségű videók automatikus feljavításáról és az OpenAI-féle DALL-E 2 képgenerátor beépítéséről írtunk, most pedig az Edge saját VPN-szolgáltatása eshet át egy lényeges módosításon.

Hirdetés

A napokban egy redditező számolt be róla, hogy az Edge Canary előnézeti verzióban nála már 5 GB havi adatkeretet kínál a Secure Networknek hívott VPN-üzemmód. Az internetes követés megakadályozására szolgáló funkciót tavaly tette elérhetővé a Microsoft, jelenleg viszont csupán 1 GB-os adatforgalom erejéig használhatjuk, ami nem sok mindenre elég. A böngésző beállítási menüjében lőtt képernyőfotó alapján viszont a redmondiak az ötszörösére fogják emelni a limitet.

A Microsoft ezzel egy füst alatt eltávolítja a VPN automatikus engedélyezését az összes weboldalon, ami helyett két opció közül választhatunk. Az egyik (Select Sites) engedélyezésekor a VPN csak általunk előre megadott lapok meglátogatásakor aktiválódik, a másiknál (Optimized) pedig az Edge maga dönti el, hogy mikor van rá szükség. Az utóbbi azt jelenti, hogy a nyilvános Wi-Fi hálózatokon vagy az alacsony biztonságú (http) weboldalakon beavatkozás nélkül akcióba lép a Secure Network, a streaming és a videós tartalmak fogyasztásakor viszont visszavonul, hogy spóroljunk az adatforgalommal.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor számíthatunk az 5 GB-os VPN nyilvános megjelenésére, a Canary csatorna viszont a Microsoft Edge tesztprogramjának első állomása, vagyis még odébb lehet a rajt, és persze az sincs kizárva, hogy a Microsoft végül kukázza az ötletet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.