Hirdetés

Ott találtak vizet a Holdon, ahol senki sem számított rá



|

A NASA online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy vizet találtak a Hold napsütötte oldalán.

Hirdetés

Eddig abban a hitben éltünk, hogy a Hold napsütötte részén lehetetlen vízre bukkanni, ezt a elméletet viszont most lesöpörte az asztalról a NASA, mivel pont ezen a részen, egészen pontosan a  Clavius-kráterben bukkantak rá vízmolekulákra - ez a legnagyobb olyan kráter, amit a Földről is látni lehet. Egy Boeing 747SP repülőre szerelt SOFIA (Stratospheric Observatory For Infrared Observatory) infravörös távcsövével sikerült mindezt összehozni.

Hirdetés

Az egyik tesztút során tett felfedezés azért kiemelt fontosságú, mert jelenleg nem tudni, hogyan képes a víz megmaradni a Hold napsütötte részén. Rengeteg új kérdésre kell tehát az elkövetkező években választ találniuk a tudósoknak. Azt nem lehet tudni, hogy ténylegesen felhasználható vízről van-e szó, így egyelőre nem gyakorlati, hanem inkább tudományos jelentőséggel bír a dolog.

Egyelőre annak kapcsán is csak vakargatják a fejüket a tudósok, hogy egyáltalán hogyan keletkezik víz a Hold felszínén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.