Hirdetés

Óvatosan az Android 8.1 gyári visszaállításával



|

Ha valaki elfelejtette a készüléke jelszavát, véletlenül se állítsa vissza gyári állapotba, ekkor ugyanis használhatatlanná válik.

Hirdetés

Tom Bolger az elsők között szerette volna kipróbálni az Android 8.1-et, ezért már korán frissítette a Google-készülékét az új rendszerre. Sajnos azonban az eszköz használhatatlanná vált, miután végrehajtott rajta egy gyári visszaállítást. 

Hirdetés

A gondot az okozta, hogy Tom elfelejtette a készüléke PIN-kódját. Ennek hiányában kénytelen volt a gyári visszaállítás nyújtotta lehetőségekkel élni. 

A gondok ekkor kezdődtek. A múltban ugyanis elegendő volt megadni a Google-fiók adatait, a készülék zárolása pedig feloldódott. Ezúttal azonban egy korábban használt jelkódot kért a rendszer, amit Tom szintén elfelejtett. A Google egy második gyári visszaállítást javasolt, de ez sem jelentett megoldást, az eszköz többé nem volt használható

Mivel a készülék végtelen ciklusba keveredett, a Google végül kicserélte a hibás készüléket. 

Az óriás azóta megerősítette, hogy mindezt egy hiba okozta, és, hogy a következő fejlesztői előzetesre már kijavítják. Az eset remek emlékeztető arra, hogy miért kell különösen óvatosnak lenni a bétákkal, és megjegyezni a jelkódokat, jelszavakat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.