Hirdetés

Özönlenek az új emojik



|

Megérkezett a Unicode 10 szabvány, lassan minden platformra eljutnak az új emojik - van Bitcoin-jel, brokkoli, vámpír és tündér is.

Hirdetés

A Unicode Consortium kiadta a Unicode szabvány 10-es verzióját, ezzel pedig több mint 8000 új karaktert és 56 új emojit kapunk az új Emoji 5.0 szabvány keretében. 

Hirdetés

Akad ezek között Bitcoin-jel, brokkoli, felhúzott szemű arc, szendvics, vámpír, tündér és varázsló is. 

A fejlesztők természetesen már tudtak ezek érkezéséről, ezért az új emojik többek között benne vannak már az Android O bétájában egy ideje. 

Az Apple egyelőre nem árulta el, hogy mikor kezdi el támogatni az újdonságokat, azonban az Emojipedia szerint az iOS-es eszközökre általában a negyedik naptári negyedévben érkeznek meg az effajta frissítések.

A Twitter már márciusban, a szabvány bétájánál kiterjesztette a támogatást, a Windows operációs rendszerre pedig tegnap érkeztek meg az új emojik, a Windows Insider program keretében az előzetes verziókhoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.