Hirdetés

Özönlenek majd 2019-ben a 8K-s tévék



|

2019-ben elindul majd a 8K-s tévék dömpingje, 65 és 75 hüvelykes modellek jelentik majd az átlagot. A CES-en már egy tonna új modell érkezhet.

Hirdetés

Erősen kérdéses, hogy mennyire tudjuk majd élvezni a következő nagy szenzációt a tévés piacon: a képsűrűséggel 4K-ban sincs különösebb gond, illetve problémát jelenthet, hogy gyakorlatilag nem léteznek 8K-s tartalmak. Az iparág azonban elindult a 8K felé. 

Hirdetés

A Digitimes jelentése szerint számos panelgyártó áll rá a 8K-s LCD-panelek gyártására, tévékhez. A 8K tizenhatszor akkora képet eredményez, mint például az 1080p. Megapixelekben számolva a 7680 x 4320 33,2 megapixelt jelent. 

Manapság a tévék legalább 43 hüvelykesek vagy nagyobbak, és 4K-s panelre építenek. 2018-ra 110 millió fogyhat ezekből, ezeknek több mint 40 százaléka 4K-s. 2019-ben a 4K-s eladott tévék aránya 47 százalékra emelkedik. 

A magas termelési költségek, gyártási nehézségek és a megfelelő SoC-k hiánya miatt állítólag döcögősen indul majd a 8K-s tévék kora, de jövőre már 300 000 darab fogyhat ezekből. A gyártók tervei szerint az átlagot a 65 és a 75 hüvelykes tévék jelentik majd. 8K-s panel gyártására készül a Samsung Display, az Innolux, az AU Optronics, a BOE Technology és a China Star Optoelectronics Technology is. 

A Samsung és az Innolux 82 hüvelykes paneleket is hoz, az AUO és a CSOT 85 hüvelykben is gondolkozik. A Sharp 70 és 80 hüvelykes méretekben alkotna. A nagyméretű OLED-tévékhez továbbra is csak az LG Display gyárt majd paneleket, és 3,7 millió modellt adhat el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.