Hirdetés

Papíron rendkívül meggyőző, valami mégsem stimmel a Tesla új robotjával



|

Elon Musk méltatta, de a színpadon furcsa dolgok történtek. Egyelőre nem félünk, hogy elveszi a munkánkat.

Hirdetés

Ha nem tudtad, mi hiányzik még 2023-ból, akkor elmondjuk:

A Tesla megalkotta a robotot, amely elveszi majd a munkádat.

Főleg, ha kétkezi melós vagy, nehéz dolgokat kell emelgetned vagy egyéb monoton fizikai tevékenységből élsz. Elon Musk ugyanis bemutatta cége új, Optimus nevű robotját, amelyet pontosan erre a célra fejlesztettek ki. Na jó, a "megalkotta" kifejezést talán túlzás, hiszen bár a CEO "majdnem produkciós szintű" prototípust mutatott be, hiányosságok még bőven akadnak, például az sem ment, hogy önállóan helyet változtasson szegény.

Hirdetés

Először egy félig szétszerelt modellt mutattak be, ez ugyan járt és egy táncmozdulatot is prezentált, de Musk bevallotta, hogy ez a legtöbb, ami telik tőle, és így is félő volt, hogy elesik. Egy másik modellt konkrétan a kollégái tologattak, miközben bemutatta (egyébként tényleg meggyőző) mozgását. Azt, hogy valójában mire lesz majd képes, inkább videós bejátszásokban leplezték le.

A Tesla 2022 AI Day nevű rendezvényén mindenesetre a következők derültek ki:

  • a szoftvereket, szenzorokat és MI funkciókat az önvezető autóikból emelték át;
  • 20 ezer dollár körüli összegbe kerül majd, ha minden jól megy, kicsit kevesebbe;
  • gyártósorra optimalizálták az alkatrészeket, azaz a tömegtermelés hamarosan beindulhat, a tervek szerint milliószámra gyártják majd a robotot;
  • 2.3kWh méretű akkuval, Tesla SoC-pel, Wi-Fi és LTE képességekkel szerelték fel;
  • nehéz zsákokat, dobozokat és apróbb tárgyakat is lazán felemel, manipulál.

Musk elismerte, hogy tavaly egy beöltöztetett embert mutogattak robotként, de esküdött, hogy idén már szó sincs erről, sőt, most először mutatták meg Optimust a közönségnek úgy, hogy vezeték nélkül működött. Ezek után arról beszélt a CEO, hogy a terméknek hála hamarosan az egész civilizációnk "alapvetően átalakul". Arról nem volt szó, hogy jó irányba-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.