Hirdetés

Paragon Hard Disk Manager 25 Anniversary LE gyorsteszt



|

Bárfolyamatosan okosítják a Windows 10-et, azért vannak még gyenge pontjai. Ami a Lemezkezelőből hiányzik, azt a Paragontól megkapod, sőt még egy rendkívül hasznos, különleges extrát is.

Hirdetés

Notebook vagy asztali PC, irodai vagy gamerkonfiguráció - legyen szó bármilyen számítógépről, a legértékesebb az adat, amit a merevlemezeken, SSD-ken tárolunk. Ezek biztonsága elsődleges, hiszen a legtöbb személyes adat pótolhatatlan, elég, ha csak egy családi fotóalbumra vagy videóra gondolunk.

Hirdetés

Szintén az adattárolók kerülnek a középpontba, amikor költöztetni kell a partíciót, vagy megjelenik a rettegett felirat, hogy lassan elfogy a tárhely. Ez legtöbbször a szerény kapacitású Solid State Drive-ok megtelésekor ugrik fel gyakran, ám megfelelő szoftveres eszköz birtokában azért lehet enyhíteni a tárhelygondokon.

Profi segítség

Nagyon régóta fejleszt adattárolókhoz segédprogramokat a Paragon, így a cég neve már önmagában garancia arra, hogy megbízható, jó szolgáltatásokat kapsz programjaiktól. A Hard Disk Manager 25 nagyon egyszerű, mindössze két oldalsó menüpontból és egy betekintő ablakból áll, a leegyszerűsített külsőből azonban ne vonj le elhamarkodott következtetéseket, a programot ugyanis állig tömték hasznos funkciókkal. HDD-menedzser programról van szó, amelyben a Disks and Volumes pont alatt találod a meghajtókkal, partíciókkal végezhető műveleteket. Itt az átmozgatás, méretezés, kettévágás mellett biztonságos törlést, fájlrendszer-ellenőrzést, sőt felületellenőrzést is indíthatsz. Akit az abszolút mély víz vonz, szektorszinten is elérheti adattárolóit, így adott esetben elveszettnek hitt adatokat is megtalálhat, vagy bájtonként írhatja át a tárolt adatokat.

Verdikt

A program másik funkciója a Backup and Recovery, amellyel adatmentést végezhetsz. Ebben feladatokat kell beállítani megfelelő stratégiával: mit és hova, milyen időközönként és milyen módszerrel mentsen. Az alkalmazás ismeri a differenciális és inkrementális biztonsági mentéseket, és ezeket is aprólékosan beállíthatod. Extraként teljes értesítéskezelés is rejtőzik a programban, hogy minden fontos mozzanatról azonnal e-mailben értesülj.

A szoftver teljes verziója a PC World magazin 2020/07 olvasói számára ingyenes.

Adatok

professzionális adatmentés és -visszaállítás
meghajtó- és partíciómenedzsment
e-mail-értesítések kezelése
biztonságos adattörlés
fájlrendszerjavítás
szektorszintű műveletek
helyreállító rendszerkulcs/DVD készítése
angol nyelvű kezelőfelület
Windows 7/8/10-kompatibilitás (64 bit)

+ profi adatmentés, teljes meghajtó- és partíciókezelés, letisztult felület
- angol nyelvű, hiányzik a rendszerköltöztetés

A havonta megjelenő PC World magazinban további teszteket, cikkeket és elemzéseket találsz teljes verziós programok, biztonsági szoftverek és ajándék PC-játék társaságában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.