Hirdetés

PC-re szakosodhat a Cortana asszisztens



|

A Cortana nem halt meg, de a Microsoft nem látja esélyét, hogy megszorongassa a Google-t vagy az Amazont. Más utakon folytatja a Cortana.

Hirdetés

Az idei CES tele volt a hangalapú asszisztensekkel, és több száz új termék épített a Google Assistantre és az Amazon Alexára. A Cortanáról azonban nem sokat lehetett hallani. Mindeddig csak egyetlen okoshangszóró volt, amely használata a Microsoft asszisztensét. 

Hirdetés

A Microsoft a múlt héten jelentette be, hogy a Windows 10-ben szétszedi a keresőt és a Cortanát. Ez nem jelenti azt, hogy a Cortana halott. Satya Nadella, a Microsoft ügyvezetője szerint azonban a Cortanának esélye sincs, hogy versenybe szálljon az Alexával vagy a Google megoldásával. Ennek ellenére a Cortana nem távozik, csak más utakon folytatja a fejlesztést a Microsoft. 

Nadella arról beszélt, hogy a Cortana a jövőben nem önálló szolgáltatás lenne, hanem például az Alexán vagy a Google Assistanten keresztül hozzáférhető. Ami azt illeti, Alexa-képes okoshangszóróról már el lehet érni a Cortanát, és a Microsoft reméli, hogy a Google-lel is sikerül megállapodnia. 

Mivel az emberek számára egyre nagyobb kényelmet jelent a hangalapú vezérlés, ezért logikus, hogy a Microsoft is folytatja a fejlesztést. Ezentúl azonban nem az Alexa vagy a Google Assistant ellen. Úgy tűnik, hogy a Microsoft a jövőben inkább a Windows, az Office és a hasonló appok, szolgáltatások hangalapú vezérlését segítené elő a Cortanával (ahelyett, hogy szélmalomharcot vívna az okoshangszórók és az asszisztensek piacán). A Cortana tehát úgy néz ki, hogy a jövőben a PC-re és a Microsoft-termékekre koncentrál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.