Hirdetés

PC-s védelmi módszer oldaná meg a konzolos kalózkodás problémáját



|

Bár a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S jobbára védett a kalózoktól, a Nintendo Switch nem - ezen segítene a Denuvo.

Hirdetés

Már a PlayStation 4 és az Xbox One generációjában sem volt divat a konzolos kalózkodás, az óriási, állandó leárazásoknak köszönhetően a játékosok inkább nem akartak gépeik feltörésével szórakozni, kockáztatva az online hozzáférés elvesztését. Bár voltak olyanok, akik sikerrel jártak bizonyos firmware-verziók esetében, a legtöbb gépen már régen annál frissebb rendszer futott, és a játékok is újabbat kértek.

A Nintendo Switch első változata azonban egy gyártói hiba miatt könnyedén feltörhető volt, többen is készítettek és árultak olyan segédeszközöket, amikkel otthon, szaktudás nélkül nyithattuk ki a kaput az illegálisan beszerzett játékok és házi készítésű programok előtt.

A gyártó a kalózkodást nagyon szigorúan veszi, egy a Team Xecuter kötelékébe tartozó hacker például vaskos pénzbüntetést kapott, és börtönbe is kellett vonulnia az okozott károk miatt.

Hirdetés

Most a PC-s körökben jól ismert, sokszor, de nem minden esetben hatékony Denuvo piszkálásvédelmi szoftver gyártói jelentették be, hogy kifejlesztettek egy megoldást, ami a Switch-játékok esetében megakadályozza, hogy azok PC-s emulátorral is futtathatók legyenek. Állításuk szerint a segédprogram nincs hatással a teljesítményre - ezt azután, hogy a PC-s változat képes felzabálni az erőforrásokat, külön ki kellett emelni. 

Nem tudni még, mely kiadók kérik a Denuvo szolgáltatását, és arról sincsen információ, mekkora problémát jelent a switches kalózkodás. Reméljük, hogy az egyébként is meglehetősen elavult konzolon futó játékok nem fognak emiatt még gyengébben teljesíteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.