Hirdetés

PC World akció: tíz érv az Office 365 mellett



|

Még mindig a 10 évvel ezelőtt megvásárolt Office kiadásokat használod? Ideje váltani. A PC World segítségével most rendkívül kedvezményesen teheted meg.

Hirdetés

Az elmúlt évek hagyományaihoz méltó PC World előfizetői ajánlattal készültünk olvasóiknak, amely véleményünk szerint még a hamarosan induló Black Friday ajánlatokat is kenterbe verheti, hiszen az Office 365 Egyszemélyes szolgáltatás és az azzal járó 1 terabyte online tárhely áráért 12 PC World magazint is adunk, számos ajándékkal és teljes verzióval. Sőt, a prémium csomagba távirányítású drón, és választható ajándék hardver is kerül. Miért érdemes például az Office 365-öt beszerezni? Mutatunk 10 okot rá.

1 - Nagyvállalati eszközök

Rengeteget változott egy évtized alatt a világ, ma már olyan technológiák is mindennaposnak számítanak, amelyekért évekkel ezelőtt még súlyos pénzeket kellett fizetnünk. Az üzleti intelligencia alapú megoldásokat korábban jellemzően csak a nagyvállalatok engedhették meg magunknak, ma már viszont bárki hozzáférhet a döntéstámogató eszközökhöz az Excelen keresztül. És ez csak egy példa a sok közül, a modern Office kliensekkel lehetségessé vált a modern online technológiák integrálása, legyen szó weben keresztül közvetített prezentációról, vagy éppen egy Word dokumentumból közvetlenül indított hanghívásról.

2 - 1 TB tárhely

Az Office előfizetés mellé 1 TB OneDrive tárhely is jár, amely hatalmas tárterület, gyakorlatilag az összes dokumentumunk, minden egyes fényképünk elfér rajta, és még nagyon figyelnünk sem kell a rendelkezésre álló szabad tárterületet. Legalábbis a PC World szerkesztőségében még egy kollégánk sem tudta megközelíteni az 1 TB-os határt, pedig fotókat, videókat is bőségesen töltünk fel rá. A független tesztek alapján az egyik legjobb Online tárhelyszolgáltatásról van szó, így többek között a biztonságos fájlmegosztásra, szinkronizálásra és a verziókezelésre is lehetőséget biztosít.

Hirdetés

3 - Biztonsági mentések

Egy mentés nem mentés, érdemes a fontos állományainkból több kópiát is készíteni, akár a felhőben, akár lokálisan. A OneDrive erre lehetőséget biztosít, így amennyiben az Office klienseknél az online lehetőséget választjuk, az állományunk elérhető lesz a felhőben - azaz a szolgáltató szerverén több biztonsági másolatban - valamint azon klienseinken, amelyeknél az adott mappa szinkronizálását beállítottuk. Így egyetlen kattintással biztosíthatjuk 2-3 másolat elkészültét, ráadásul online a verziókezelésnek köszönhetően egy fájl korábbi példányát is visszaállíthatjuk. Ha attól tartunk, hogy valaki belenéz az állományainkba, kliensoldali titkosítást is beállíthatunk, így a felhőbe feltöltött biztonságos konténerek tartalmába csak mi tudunk majd belepillantani.

4 - Időzített megosztások

Kedvenc funkciónk az időzített megosztások használata, mikor a OneDrive generál egy partnereink által meglátogatható, a küldött fájl(ok)ra, mappá(ka)ra mutató hivatkozással, de azt csak egy bizonyos időintervallumon belül engedi meglátogatni. Azaz ha például egy árlistát szeretnénk megosztani egy külső féllel, így megadhatunk egy 5 napos intervallumot, így az utána végzett módosításokat már nem fogja látni a másik fél. Hasznos funkció, mi mindig használjuk.

5 - Ingyenes Skype-percek

Az Office 365 előfizetés részeként havonta 60 percnyi ingyenes hanghívást indíthatunk kifelé a Skype-hálózatán keresztül. Mobil és vezetékes számokat hívhatunk az Egyesül Államokban, Kanadában, Japánban Kínában és például Szingapúrban, míg az unión belül és Magyarországon vezetékes telefonszámok hívását biztosítja a csomag. Ha gyakran telefonálunk a fent megnevezett országokba magán, vagy üzleti ügyben, akkor jelentős megtakarítást érhetünk el, ráadásul a Skype felületén számos más kényelmi funkciókat is igényelhetünk. Beállíthatjuk saját mobilszámunkat azonosítóként, így a partnernek azt fogja kijelezni a készüléke, valamint kérhetünk egyedi Skype-telefonszámot, és hangpostát is. Meglévő előfizetésünket is kiválthatjuk e megoldással.

6 - Megosztható előnyök

Friss Office kliensek, 1 TB tárhely és havi 60 percnyi Skype-beszélgetés jár minden Office 365 előfizetés mellé. Personal előfizetés esetén az előnyök egy felhasználóra vonatkoznak. Otthoni verzió esetén viszont az előnyök megoszthatók, így 5 ember élvezheti a hatalmas tárterület és az ingyenes VoIP-beszélgetés előnyeit. Fontos, hogy az előnyök nem osztódnak a személyek között, hanem többszöröződnek, azaz egy család így 5x1 TB tárhelyhez is juthat. A megosztást az office.com oldalon bejelentkezve, a saját fiókunkba belépve aktiválhatjuk [Az Office 365 megosztása] gombra kattintva.

7 - Szabadon méretezhető

Többféle modelleben és előfizetési konstrukcióban érhető el az Office csomagja. Egyrészt lehetőség van megvásárolni az Office 2016 programcsomagot, amely esetben OneDrive-tárhely, Skype-percek nem járnak az ajánlat mellé. Kifizetődőbb inkább a szolgáltatásként igénybe vehető verziókat választani, amelyek elérhetők egyszemélyes és Otthoni csomagban: Amennyiben cégünkhöz nagyobb csomagot igényelnénk, az üzleti előfizetési lehetőségeket érdemes megvizsgálnunk, felhasználóként fizetve a havidíjat. A vállalati kiadás esetén például havi 8,8 euróért válthatjuk meg a szolgáltatást, a 10,5 eurós csomagban pedig már Exchange, SharePoint szervert is találunk.

8 - Mindig friss programok

A kétezres években a szoftverkövetés még csak a nagyvállalati licencvásárlóknak volt elérhető, amely értelmében a licencet nem vásároljuk meg, hanem béreljük, viszont ezen megállapodások minden esetben a legfrissebb kiadás használati jogára vonatkoztak, illetve vonatkoznak. A jelen idő amiatt is indokolt, mert az Office 365 pontosan e logikára épül, azaz a felhasználói mindaddig a legújabb Office klienseket használhatják, ameddig előfizetnek. Az eljárás már olyannyira elterjedt, hogy háttérbe szorultak a nagyobb, kampányszerű frissítések, és a fejlesztők inkább apró részenként juttatják el a felhasználóknak az újdonságokat, így a Word, az Excel és például az Outlook is rendszeresen frissül, amelyről külön értesítést is küld tulajdonosának. A dobozos szoftvernél természetesen ez nem lehetséges, így a hagyományos szoftverek elavulásával számolni kell.

9 - Munka bárhonnan


Az Egyszemélyes Office előfizetés egy PC, vagy Mac, valamint 1 táblagép és egy 1 telefon telepítést foglal magában, míg az Otthoni csomagban öt PC, vagy Mac kliens, valamint 5 táblagép, telefon installálási lehetőségét találjuk. Ám nem feltétlenül kell mindig egy telepített Office programhoz fordulnunk, a onedrive.com tárhelyen egy bejelentkezést követően ugyanis a világon bárhol elérhetjük a dokumentumainkat és a böngészőn keresztül szerkeszthetjük is azokat. A webes - és mobilos - Word, Excel és PowerPoint szolgáltatások is rendelkeznek a legfontosabb funkciókkal, a megjelenítést tekintve teljeskörű funkcionalitást kínálnak, viszont csak gyors szerkesztésre alkalmasak, a teljes funkcionalitást ugyanis a kliensoldali programokban találjuk, például Excel esetén az üzleti intelligencia szolgáltatásokat. Ennek köszönhetően nem vagyunk egyetlen eszközhöz kötve, bárhol és bármikor leülhetünk dolgozni, akár egy ismerősünk gépe elé is leülve.

10 - Valós idejű csoportmunka

A legújabb Office kliensprogramok már támogatják a valós idejű csoportmunkát, azaz a felhő bevonásával egyidőben többen is dolgozhatnak ugyanazon a dokumentumon, amelyhez nem kell plusz funkciót aktiválni, hiszen az azonnal aktiválódik, amint egyszerre két felhasználó nyitja meg ugyanazt az állományt. Ezen esetben a kliensek elsőként értesítenek bennünket a másik szerkesztő jelenlétéről, majd valós időben követhetjük a másik fél által végrehajtott módosításokat.

Megtetszett az ajánlat? Az előfizetési akcióról még több információt a pcworld.hu/elofizetes oldalon találsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.