Hirdetés

PC World akció: tíz érv az Office 365 mellett

|

Még mindig a 10 évvel ezelőtt megvásárolt Office kiadásokat használod? Ideje váltani. A PC World segítségével most rendkívül kedvezményesen teheted meg.

Hirdetés

Az elmúlt évek hagyományaihoz méltó PC World előfizetői ajánlattal készültünk olvasóiknak, amely véleményünk szerint még a hamarosan induló Black Friday ajánlatokat is kenterbe verheti, hiszen az Office 365 Egyszemélyes szolgáltatás és az azzal járó 1 terabyte online tárhely áráért 12 PC World magazint is adunk, számos ajándékkal és teljes verzióval. Sőt, a prémium csomagba távirányítású drón, és választható ajándék hardver is kerül. Miért érdemes például az Office 365-öt beszerezni? Mutatunk 10 okot rá.

1 - Nagyvállalati eszközök

Rengeteget változott egy évtized alatt a világ, ma már olyan technológiák is mindennaposnak számítanak, amelyekért évekkel ezelőtt még súlyos pénzeket kellett fizetnünk. Az üzleti intelligencia alapú megoldásokat korábban jellemzően csak a nagyvállalatok engedhették meg magunknak, ma már viszont bárki hozzáférhet a döntéstámogató eszközökhöz az Excelen keresztül. És ez csak egy példa a sok közül, a modern Office kliensekkel lehetségessé vált a modern online technológiák integrálása, legyen szó weben keresztül közvetített prezentációról, vagy éppen egy Word dokumentumból közvetlenül indított hanghívásról.

2 - 1 TB tárhely

Az Office előfizetés mellé 1 TB OneDrive tárhely is jár, amely hatalmas tárterület, gyakorlatilag az összes dokumentumunk, minden egyes fényképünk elfér rajta, és még nagyon figyelnünk sem kell a rendelkezésre álló szabad tárterületet. Legalábbis a PC World szerkesztőségében még egy kollégánk sem tudta megközelíteni az 1 TB-os határt, pedig fotókat, videókat is bőségesen töltünk fel rá. A független tesztek alapján az egyik legjobb Online tárhelyszolgáltatásról van szó, így többek között a biztonságos fájlmegosztásra, szinkronizálásra és a verziókezelésre is lehetőséget biztosít.

Hirdetés

3 - Biztonsági mentések

Egy mentés nem mentés, érdemes a fontos állományainkból több kópiát is készíteni, akár a felhőben, akár lokálisan. A OneDrive erre lehetőséget biztosít, így amennyiben az Office klienseknél az online lehetőséget választjuk, az állományunk elérhető lesz a felhőben - azaz a szolgáltató szerverén több biztonsági másolatban - valamint azon klienseinken, amelyeknél az adott mappa szinkronizálását beállítottuk. Így egyetlen kattintással biztosíthatjuk 2-3 másolat elkészültét, ráadásul online a verziókezelésnek köszönhetően egy fájl korábbi példányát is visszaállíthatjuk. Ha attól tartunk, hogy valaki belenéz az állományainkba, kliensoldali titkosítást is beállíthatunk, így a felhőbe feltöltött biztonságos konténerek tartalmába csak mi tudunk majd belepillantani.

4 - Időzített megosztások

Kedvenc funkciónk az időzített megosztások használata, mikor a OneDrive generál egy partnereink által meglátogatható, a küldött fájl(ok)ra, mappá(ka)ra mutató hivatkozással, de azt csak egy bizonyos időintervallumon belül engedi meglátogatni. Azaz ha például egy árlistát szeretnénk megosztani egy külső féllel, így megadhatunk egy 5 napos intervallumot, így az utána végzett módosításokat már nem fogja látni a másik fél. Hasznos funkció, mi mindig használjuk.

5 - Ingyenes Skype-percek

Az Office 365 előfizetés részeként havonta 60 percnyi ingyenes hanghívást indíthatunk kifelé a Skype-hálózatán keresztül. Mobil és vezetékes számokat hívhatunk az Egyesül Államokban, Kanadában, Japánban Kínában és például Szingapúrban, míg az unión belül és Magyarországon vezetékes telefonszámok hívását biztosítja a csomag. Ha gyakran telefonálunk a fent megnevezett országokba magán, vagy üzleti ügyben, akkor jelentős megtakarítást érhetünk el, ráadásul a Skype felületén számos más kényelmi funkciókat is igényelhetünk. Beállíthatjuk saját mobilszámunkat azonosítóként, így a partnernek azt fogja kijelezni a készüléke, valamint kérhetünk egyedi Skype-telefonszámot, és hangpostát is. Meglévő előfizetésünket is kiválthatjuk e megoldással.

6 - Megosztható előnyök

Friss Office kliensek, 1 TB tárhely és havi 60 percnyi Skype-beszélgetés jár minden Office 365 előfizetés mellé. Personal előfizetés esetén az előnyök egy felhasználóra vonatkoznak. Otthoni verzió esetén viszont az előnyök megoszthatók, így 5 ember élvezheti a hatalmas tárterület és az ingyenes VoIP-beszélgetés előnyeit. Fontos, hogy az előnyök nem osztódnak a személyek között, hanem többszöröződnek, azaz egy család így 5x1 TB tárhelyhez is juthat. A megosztást az office.com oldalon bejelentkezve, a saját fiókunkba belépve aktiválhatjuk [Az Office 365 megosztása] gombra kattintva.

Hirdetés

7 - Szabadon méretezhető

Többféle modelleben és előfizetési konstrukcióban érhető el az Office csomagja. Egyrészt lehetőség van megvásárolni az Office 2016 programcsomagot, amely esetben OneDrive-tárhely, Skype-percek nem járnak az ajánlat mellé. Kifizetődőbb inkább a szolgáltatásként igénybe vehető verziókat választani, amelyek elérhetők egyszemélyes és Otthoni csomagban: Amennyiben cégünkhöz nagyobb csomagot igényelnénk, az üzleti előfizetési lehetőségeket érdemes megvizsgálnunk, felhasználóként fizetve a havidíjat. A vállalati kiadás esetén például havi 8,8 euróért válthatjuk meg a szolgáltatást, a 10,5 eurós csomagban pedig már Exchange, SharePoint szervert is találunk.

8 - Mindig friss programok

A kétezres években a szoftverkövetés még csak a nagyvállalati licencvásárlóknak volt elérhető, amely értelmében a licencet nem vásároljuk meg, hanem béreljük, viszont ezen megállapodások minden esetben a legfrissebb kiadás használati jogára vonatkoztak, illetve vonatkoznak. A jelen idő amiatt is indokolt, mert az Office 365 pontosan e logikára épül, azaz a felhasználói mindaddig a legújabb Office klienseket használhatják, ameddig előfizetnek. Az eljárás már olyannyira elterjedt, hogy háttérbe szorultak a nagyobb, kampányszerű frissítések, és a fejlesztők inkább apró részenként juttatják el a felhasználóknak az újdonságokat, így a Word, az Excel és például az Outlook is rendszeresen frissül, amelyről külön értesítést is küld tulajdonosának. A dobozos szoftvernél természetesen ez nem lehetséges, így a hagyományos szoftverek elavulásával számolni kell.

9 - Munka bárhonnan


Az Egyszemélyes Office előfizetés egy PC, vagy Mac, valamint 1 táblagép és egy 1 telefon telepítést foglal magában, míg az Otthoni csomagban öt PC, vagy Mac kliens, valamint 5 táblagép, telefon installálási lehetőségét találjuk. Ám nem feltétlenül kell mindig egy telepített Office programhoz fordulnunk, a onedrive.com tárhelyen egy bejelentkezést követően ugyanis a világon bárhol elérhetjük a dokumentumainkat és a böngészőn keresztül szerkeszthetjük is azokat. A webes - és mobilos - Word, Excel és PowerPoint szolgáltatások is rendelkeznek a legfontosabb funkciókkal, a megjelenítést tekintve teljeskörű funkcionalitást kínálnak, viszont csak gyors szerkesztésre alkalmasak, a teljes funkcionalitást ugyanis a kliensoldali programokban találjuk, például Excel esetén az üzleti intelligencia szolgáltatásokat. Ennek köszönhetően nem vagyunk egyetlen eszközhöz kötve, bárhol és bármikor leülhetünk dolgozni, akár egy ismerősünk gépe elé is leülve.

Hirdetés

10 - Valós idejű csoportmunka

A legújabb Office kliensprogramok már támogatják a valós idejű csoportmunkát, azaz a felhő bevonásával egyidőben többen is dolgozhatnak ugyanazon a dokumentumon, amelyhez nem kell plusz funkciót aktiválni, hiszen az azonnal aktiválódik, amint egyszerre két felhasználó nyitja meg ugyanazt az állományt. Ezen esetben a kliensek elsőként értesítenek bennünket a másik szerkesztő jelenlétéről, majd valós időben követhetjük a másik fél által végrehajtott módosításokat.

Megtetszett az ajánlat? Az előfizetési akcióról még több információt a pcworld.hu/elofizetes oldalon találsz.

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.