Hirdetés

Pénzt csalnak ki tőled, ha nem törlöd azonnal ezeket az androidos alkalmazásokat

|

Ismét pusztít a Joker kártevő Androidon, ezúttal a fertőzött appok prémium szolgáltatásokra iratkoznak fel a felhasználók tudta nélkül.

Hirdetés

A Google legnagyobb igyekezete ellenére újra és újra komoly kártevők pusztítanak a Google Play Áruház kínálatában megjelenő appokon keresztül. Ezúttal a Joker tért vissza, amely képes megkerülni a Google biztonsági rendszerét, néhány óra vagy nap elteltével tölti le ugyanis az újabb kártevőket. Az érintett alkalmazások révén a mobilokra felkerült kártevők a felhasználó tudta és beleegyezése nélkül prémium WAP-szolgáltatásokra iratkoznak fel, továbbá képesek ellopni az SMS-eket, a névjegyzék- és eszközadatokat. 

Hirdetés

A biztonsági szakemberek nemrég 16 fertőzött appot találtak a Google Play Áruházban, ezeket nagyjából 120 000 androidos eszközre telepítették a felhasználók. A Google azóta persze törölte az áruházból az alkalmazásokat, de aki installálta, annak már magának kell eltávolítania a készülékéről. 

Amennyiben van Androidot futtató készüléketek, bizonyosodjatok meg róla, hogy ezek az alkalmazások még csak véletlenül sincsenek arra telepítve:

  • All Good PDF Scanner
  • Blue Scanner
  • Care Message
  • Desire Translate
  • Direct Messenger
  • Hummingbird PDF Converter - Photo to PDF
  • Meticulous Scanner
  • Mint Leaf Message-Your Private Message
  • One Sentence Translator - Multifunctional Translator
  • Paper Doc Scanner
  • Part Message
  • Private SMS
  • Style Photo Collage
  • Talent Photo Editor - Blur focus
  • Tangram App Lock
  • Unique Keyboard - Fancy Fonts & Free Emoticons

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.