Hirdetés

Pénzvisszatérítést fontolgat az Apple



|

Az Apple komolyan fontolgatja, hogy pénzt ad vissza azoknak, akik a kedvezményes akkucsere-program előtt energiaforrást cseréltettek az iPhone-jukban.

Hirdetés

Sok időbe telt, mire az Apple bevallotta, hogy szándékosan lassítja az iPhone készülékeit annak érdekében, hogy a rossz minőségű akkumulátorokkal elkerülje a váratlan kikapcsolásokat. Végül bocsánatot kért a cég, kedvezményes akkucsere-programot hirdetett, az iOS-ben pedig kikapcsolhatóvá teszi az energiagazdálkodási funkciót. 

Hirdetés

Az Apple most egy levélben reagált az amerikai törvényhozók által feltett kérdések egy részére. A válasz alapján az Apple komolyan fontolgatja, hogy pénzvisszatérítést ad azoknak, akik még teljes áron cseréltettek akkumulátort az almás okostelefonjukban. Az Apple idei akciója keretében 79 helyett 29 dollár egy új akku - a cég szerint óriási igény mutatkozik az új akkumulátorokra. 

Az Apple a levélben azt is beismerte, hogy a gyártási hibából eredő akkumulátorproblémákról már 2016 ősze óta tud. Lépéseket mégis csak hónapokkal később tett, amikor a szoftverfrissítésekkel a régebbi készülékek lassításába kezdett. 

Egyelőre lehetetlen megmondani, hogy a pénzvisszatérítés ötletével csak a nyomozások jelentette nyomást szeretné enyhíteni az Apple, vagy tényleg megkapják az érintettek a pénzt. 

A fogyasztók nagyjából 50 csoportos keresetet nyújtottak már be az Apple ellen a szoftverfrissítések és a lassítás ügyében. Ezzel egyszerre a hatóságok nyomoznak az Apple ellen Brazíliában, Dél-Koreában, Franciaországban és Olaszországban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.