Hirdetés

Pepével, a békával köszönt be a Microsoft Teams hasznos újdonsága



|

Régi elmaradást pótol a Microsoft egy tesztelés alatt álló funkcióval.

Hirdetés

Márciusban lesz hét éve, hogy a Microsoft elindította a Skype for Business és a Classroom helyébe lépő Teamset, a sokoldalú kommunikációs platform pedig azóta jelentős népszerűségre tett szert, amiben persze a többi redmondi irodai szolgáltatás beágyazottságának és a távmunkának óriási lökést adó COVID-pandémiának is volt némi szerepe.

A Microsoft ugyanakkor nem dőlhet hátra, hiszen a szoftver olyan szereplőkkel versenyez, mint a Zoom, a Google Meet vagy a Slack. Hogy a Teams lendületben maradjon, a fejlesztők folyamatosan szállítják az újdonságokat, az egyik ilyen pedig az egyedi emojik hozzáadása lesz.

A The Verge belsős forrásai szerint ugyanis a vállalat már teszteli a funkciót a saját alkalmazottai körében, akik úgy értesültek erről, hogy egyik napról a másikra felbukkant Pepe, a béka a hozzáadható reakciók között. A 2005-ből eredő webes képregényfigura az internet egyik legrégebbi mémje, és habár egyidőben szélsőjobboldali csoportokkal hozták összefüggésbe, az utóbbi években ismét elfogadottá vált, így például a Discordon és a Twitchen is széles körben használják.

Hirdetés

Az egyedi emojik támogatásával régi lemaradást pótol a Teams, mivel más szolgáltatásokban, köztük a Slacken vagy a Discordon is elérhető ez a megoldás. A Microsoft üzleti csevegője ezzel szemben jelenleg csak egy hagyományos emoji-panelt kínál, illetve a Giphyn keresztül GIF-eket is szúrhatunk a beszélgetésekbe.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a funkció mikor élesedhet a nagyközönség számára, a The Verge ugyanakkor megjegyzi, hogy ezt követően is az IT-adminisztrátoroknak kell majd engedélyezniük a különböző egyedi emojik hozzáadását, vagyis Pepe a béka nem fogja automatikusan elárasztani a munkahelyi beszélgetéseket.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.