Hirdetés

Perelnek az amerikai iskolák, szerintük a techcégek felelnek a diákok pszichés problémáiért



|

Ráböktek négy óriásvállalatra, amik azok számára is elkerülhetetlenek, akik nem lógnak órákat az interneten.

Hirdetés

A nagy techvállalatok állandó kereszttűzben vannak a különböző érdekképviseletek és civilek miatt, ugyanis eszközeiket és alkalmazásaikat rendszeresen állapítják meg különböző mentális problémák kiváltóiként.

Nincs ez másképp ebben az esetben sem. A seattle-i állami iskolai körzet pert indított négy vállalat ellen, szerintük ugyanis ezek felelősek a diákjaik romló pszichés állapotáért.

Hirdetés

A keresetet pénteken nyújtották be a kerülti bíróságon a Meta Platforms Inc. (Facebook, Instagram, WhatsApp, stb.), a Snap Inc. (Snapchat), az Alphabet Inc. (Google) és a ByteDance (TikTok) ellen. A vádiratban a következővel gyanúsítják a vállalatokat:

"Az alperesek sikeresen használták ki a fiatalok sérülékeny agyát, pozitív visszajelzésekkel magukhoz láncolva országszerte diákok tízmillióit, hogy a közösségi platformjaik függői legyenek."

A Meta e-mailben nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, amiben elmondták, több mint 30 eszközzel segítik a fiatalokat és családjaikat, hogy tudatos használói lehessenek a platformnak. A Google a per apropóján kiemelte, hatalmas figyelmet fordítanak arra, hogy biztonságos hellyé tegyék a platformjaikat, a Snap pedig szoros kapcsolatban áll több mentális egészségügyi szervezettel, hogy alkalmazáson belül nyújtsanak segítséget a felhasználóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.