Hirdetés

Periszkópos kamerát szabadalmaztatott az Apple



|

Saját megoldással kísérleteznek a rivális gyártók nyomában járó cupertinóiak.

Hirdetés

Az Apple általában nem kapkod a hardveres újításokkal, korábban már több úttörő technológiát is megkésve épített be iPhone-okba az androidos táborhoz képest: így volt ez például az OLED-kijelzőkkel, a többlencsés fotózással vagy a vezeték nélküli töltéssel is.

A következő példa pedig a periszkópos kamera lehet, a Patently Apple ugyanis kiszúrt egy szabadalmat, amit az almás cég a napokban szerzett meg az alkatrészek rendhagyó elrendezésére.

Hirdetés

A 2019 januárjában benyújtott dokumentáció szerint a cupertinóiak egy "összehajtott kamerában" gondolkoznak, ami lehetővé teszi, hogy a lencsék a készülék belsejében, horizontális pozícióban kapjanak helyet, kanyargós úton vezetve el a fényt a fotószenzorig.

Ezzel úgy nyílna meg az út  a hatékonyabb zoomolás előtt, hogy a kamerának nem kellene  zavaró módon kitüremkednie. Hasonló elven működik a Huawei csúcsmobiljaiban és a Samsung S21 Ultrában látott megoldás is.

Nem ez az első alkalom, hogy az iPhone-t összefüggésbe hozzák a periszkópos kamerával. Ming-Chi Kuo, az átlag feletti pontossággal jövendölő iparági elemző először tavaly márciusban vetette fel a témát, akkor még 2022-es megjelenésről szólva, néhány hónapja viszont már a 2023-as évre tippelte az újdonság bemutatását.  

Akárhogy is alakuljon a jövő, a hivatalosan bejegyzett szabadalom egyértelmű bizonyíték, hogy az Apple-t évek óta foglalkoztatja a technológia, melyet egyébként a kínai Oppo mutatott be először a 2017-es Mobile World Congressen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.