Hirdetés

Perlik az Apple-t, mert mégsem annyira vízállóak az iPhone-ok, mint azt állítja



|

Csoportos keresetet kíván indítani valaki, aki szerint félrevezető az Apple marketingje.

Hirdetés

Az iPhone-ok, ahogy sok más okostelefon, nem teljesen vízállóak, de bizonyos mértékig tűrik a folyadékokat, sőt, hallottunk már olyan történetet, hogy ha nem is teljesen, de valamennyire működőképes maradt egy iPhone 11, miután hat hónapot töltött egy tó fenekén. Egy Antoinette Smith nevű New York-i illető viszont mégis pert indított az Apple ellen, amit csoportos keresetté kíván bővíteni, mivel minden New York-i iPhone-felhasználó érintett lehet. 

Állítása szerint az Apple túloz, amikor az iPhone vízállóságáról beszél, mivel a besorolást nem medence, tó vagy tenger vizével végzik, hanem tiszta vízzel, és a garancia elvész, ha klóros vagy sós víz éri az eszközt.

Hirdetés

Az iPhone 11 Pro és Pro Max IP68-as víz- és porállósági besorolást kapott, de az Apple azt állítja, a sztenderdnél is jobban, 4 méter mélységig és 30 percig tűrik a vizet, míg az iPhone 12 6 méterig is bírja.

Smith sérelmezi, hogy a garancia a folyadék okozta károkra nem terjed ki, a készülékben lévő folyadékindikátor pedig könnyen pirosra változhat, ami miatt az Apple megtagadhatja a garanciális javítást. Ő egyébként egy iPhone 8-at próbált javíttatni, miután azt folyadék érte, de szerinte csak olyan mértékben, hogy az IP-besorolás alapján a készüléknek nem kellett volna elromlania.

Tavaly egyébként Olaszországban büntették 10 millió euróra az Apple-t azért, mert bár reklámozza az iPhone-ok vízállóságát, a garancia nem terjed ki a folyadék okozta károkra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.