Hirdetés

PhotoCube: egy apró kütyü a telefonod legjobb barátja



|

Néha a legjobb mobilos kiegészítők nem a végletekig bonyolított, hiperdrága eszközök, elég egy jó ötlet és egy olyan funkció, amire tényleg sokaknak szüksége lehet.

Hirdetés

Az influencer szótól mostanában valakinek vagy felcsillan a szeme, vagy ökölbe szorul a keze, de egy biztos: valamilyen szinten ma már mindenki az. Fotókat és videókat osztunk meg Instagramon, Facebookon, utazásainkról készült videókat töltünk fel YouTube-ra, és mindezek legnagyobb részét mobillal rögzítjük. Akik igazán rápörögtek erre az életformára, naponta százával kattintják el a fényképeket és embertelen mennyiségű videót is készítenek ahhoz, hogy aztán legyen miből kiválogatni, összevágni a legjobb végeredményt.

Hirdetés

Viszont a mobilok tárhelye is véges, és nincs mindig a környéken egy PC ahhoz, hogy a telefon villámgyorsan eltelítődő háttértárát tehermentesíteni lehessen. Erre jó a most bemutatott eszköz, a Photofast PhotoCube, amelynek microSD bővítőhellyel ellátott változata mindössze 14990 forintba kerül, így még egy nagyobb méretű kártyával kiegészítve sem jelent brutális kiadást. Kotábban röviden már értekeztünk róla, de most jöjjenek a részletek!

Ez a modell iOS alapú készülékekkel, tehát iPhone-okkal és iPadekkel kompatibilis - az Android verzió augusztus végén jelenik meg. Kifejezetten ötletesen működik: mindössze a telefon vagy a tablet töltőfejéhez kell csatlakoztatnunk, mielőtt az almás eszközt tölteni kezdenénk. innentől pedig minden teljesen automatikusan zajlik, az iOS-es eszköz érzékeli a kiegészítőt és magától elkezdi felmásolni rá a fényképeket, videókat, valamint akár a kontaktlistánkat és a naptárbejegyzéseinket is.

Természetesen megtehetjük, hogy az automatikus szinkronizálást kikapcsoljuk, ha csak bizonyos dolgokat szeretnénk menteni, ilyenkor mi magunk határozhatjuk meg, mik kerüljenek a PhotoCube tárhelyére. Ez nem csak azt teszi lehetővé, hogy az adatokkal csordultig telt mobilról helyet szabadíthassunk fel, de abban az esetben is jól jön, ha valami történik a készülékkel, ilyenkor ugyanis a PhotoCube-ról könnyen helyreállíthatunk mindent.

A kiegészítő társalkalmazásában a mentési preferenciák mellett csatlakoztathatunk külső webes szolgáltatásokat (Facebook, Instagram, Tumblr, iClouzd, YouTube, Dropbox). A biztonsági mentés mellett a visszaállítás is teljesen automatikussá tehető, elég az appban megnyomni a "restore" gombot és már repülnek is vissza az adatok. Az se gond, ha több különböző eszközzel használjuk a kiegészítőt, ezeknek külön fiókokat hozhatunk létre, amelyekből aztán akár cross-platform módon máshová is másolhatunk adatokat. Ehhez egyébként az USB 3.1 kompatibilitás sebesség terén is sokat hozzátesz.

Az apró adapternek van egyébként egy Secured Edition nevű változata, amelyben már alapból találunk 64 GB beépített tárhelyet. Ezzel egy olyan biztonsági funkció is jár, hogy mivel ezt a beépített háttértárat nem lehet kártya-szerűen eltávolítani, szoftveresen le is zárhatjuk - ezután illetéktelenek nem tudnak hozzáférni a rajta lévő adatokhoz, ha véletlenül elhagyjuk vagy ellopják tőlünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.