Hirdetés

Piaci manipuláció miatt perli Elon Muskot Twitter-részvényesek egy csoportja



|

A sértettek szerint Elon Musk szándékosan manipulálta a részvények árát, hogy így spóroljon dollármilliókat.

Hirdetés

Napról napra egyre bonyolultabb Elon Musk és a Twitter kapcsolata. A SpaceX és a Tesla tulajdonosa még április végén jelentette be, hogy felvásárolja a közösségi oldalt, az üzlet azonban közel sem alakult olyan könnyedén, mint arra sokan számítottak volna.

Az azóta eltelt időszakban az szemben álló felek mindent megtesznek, hogy kárt tegyenek a másik félben, a Twitter védekezik, Elon Musk pedig folytatja a szürke tevékenységét, hogy jobb helyzetbe hozza magát a felvásárláshoz.

Hirdetés

Twitter-részvényesek egy csoportja most megunta, hogy az üzletember a bolondját járatja a piaccal, így pert indítanak ellene. Véleményük szerint Elon Musk szándékosan manipulálta a részvényeket, mikor márciusban már azok több mint 5%-ával rendelkezett, ennek nyilvánosságra hozatalát azonban elmulasztotta, pedig kötelessége lett volna erről beszámolni. Ezzel, ha a felpereseknek igaza van, akár 156 millió dollárt is spórolhatott.

Musk ezután még többet vásárolt, erről azonban először akkor nyilatkozott, amikor már a részvények 9,2%-a a birtokában volt. A felperesek felhívják a figyelmet, a törvény szerint ha valaki 5%-nál nagyobb részesedésre tesz szert, arról kötelessége 10 napon belül beszámolni.

A perben természetesen szerepet játszik majd Musk azon tevékenysége, amivel folyamatosan próbálja rossz színben feltüntetni a Twittert, hogy még lejjebb tolja annak árát, hogy így spóroljon a felvásárláskor. Csendben azért érdemes megjegyezni, hogy a közösségi oldal is szépen vágja maga alatt a fát, amihez Musk beavatkozására sem volt szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.