Hirdetés

Pichai szerint a mesterséges intelligencia az emberiség egyik legfontosabb találmánya



|

Az elektromossághoz és a tűzhöz hasonlította a mesterséges intelligencia fontosságát a Google vezére.

Hirdetés

Érdekes dolgokat mondott a mesterséges intelligenciáról egy tévés interjúban a Google ügyvezetője, Sundar Pichai. Szerinte a mesterséges intelligencia az egyik legfontosabb dolog, amin az emberiség dolgozik. 

Hirdetés

Mélyebb témának tekinti, mint például az elektromosságot vagy a tüzet. Pichai szerint a mesterséges intelligenciának hála az emberiség felfedezheti akár a rák gyógymódját vagy a megoldást a világ klímaváltozással kapcsolatos problémáira. 

Amikor a technológia munkaerőpiacra gyakorolt hatásáról faggatták, beismerte, hogy bizonyos embereknek aggódniuk kell, de általánosságban a világnak fel kell készülnie a változásra. Megjegyezte, hogy azok az országok, amelyek nem találnak módot a legújabb technológiák hasznosítására, nem használják ki jól a lehetőségeiket. 

A mesterséges intelligencia jelenleg bizonyos szoftverek mögött hódít, és ha eltekintünk a Google megoldásaitól, akkor olyan mobilos chipekben találkozunk vele, mint az A11 Bionic vagy a Kirin 970. Ezek az Apple iPhone X, 8 és 8 Plus, valamint a Huawei Mate 10 szériában találhatóak meg, de a gyakorlatban kimerülnek az előnyök a Face ID-ban, az Animojiban, az automata kamerabeállításokban és az offline Bing-fordítóban. A mesterséges intelligencia nagyon gyerekcipőben jár (talán még a Google sem érti, hogyan működik), és a fogyasztók számára nem túl drámaiak az előnyei. A neurális feldolgozóegységek terjedésével persze nő majd a funkciók száma, és az AI hasznossága is - reméljük. 

Sundar Pichai interjúja január 26-án, az MSNBC-n lesz látható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.