Hirdetés

Pillanatok alatt kútba esett az egyik legbiztosabbnak tűnő iPhone 15-pletyka



|

Nagyon úgy néz ki, hogy mégsem lesz ott az iPhone 15 Próban az egyik sokat emlegetett újdonság.

Hirdetés

Minden egyes termékpletyka közlésénél igyekszünk leírni, hogy az efféle szóbeszédeket sosem szabad 100%-os bizonyosságú információként kezelni, hiszen nemcsak a szivárogtatók tévedhetnek/füllenthetnek, de a gyártó is módosíthatja a terveit, amennyiben elegendő idő áll rendelkezésre a rajtig.

Most látványosan bizonyítja ezt az iPhone 15 Pro kapcsán várt haptikus gombok esete, amit az elmúlt hónapok során már számos, megbízhatónak tartott forrás énekelt meg, ám nemrég kártyavárként omlott össze a teória.

Hirdetés

Ahogy azt mi is többször megírtuk, eddig arról szólt a fáma, hogy az iPhone 15 Prón és Pro Maxen már nem lesznek ott a hangerő állítására szolgáló fizikai gombok, sem az első generációs iPhone óta használt némítókapcsoló, mivel az Apple érintésérzékeny, haptikus visszajelzésekkel ellátott felületeket alkalmaz majd helyettük.

A pletyka annyira biztosnak tűnt, hogy a 9to5Mac még látványos rendereket is készített ennek nyomán, nemrég pedig egy videó is napvilágot látott, ami alátámasztani látszott a változtatást. Aztán jött Jeff Pu és Ming-Chi Kuo, akik hivatásos piaci elemzőként évek óta neves szivárogtatónak számítanak, és most szoros egymásutánban írták meg, hogy a cupertinóiak mégis maradnak a jól bevált, hagyományos gomboknál.

Mindkét elemző úgy tudja, hogy a hátraarcra az új konstrukció túlzott összetettsége miatt került sor, mivel a haptikus megoldás három új rezgőmotort is igényelt volna. Kuo értesülései alapján ennek a vezérlőáramköröket szállító Cirrus Logic és a rezgőmotorokat biztosító AAC Technologies lesz a legnagyobb kárvallottja, akik így a vártnál kevesebb megrendeléshez jutnak.

Nem arról van tehát szó, hogy a pletyka eleve téves volt, hanem arról, hogy az Apple egyszerűen meggondolta magát. Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy emiatt nem fog csúszni a gyártás, mivel az iPhone 15-széria még mindig csak a tervezési fázisban jár, így az almás cégnek még maradt ideje a dizájn módosítására. Jeff Pu szerint viszont a cupertinóiak nem adták fel teljesen a dolgot, így a 2024-ben érkező iPhone 16 Pro már tényleg nyugdíjazhatja a fizikai gombokat.

A legfontosabb tanulság persze az, hogy semmilyen iPhone-pletykát sem szabad készpénznek venni, pláne ilyen messze a - várhatóan - szeptemberben esedékes rajttól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.