Hirdetés

Pilóták ellen küldi csatába a mesterséges intelligenciát az amerikai légierő



|

Jövő év júliusára tervezik azt a csatát, amelyben pilótákkal csap majd össze a mesterséges intelligencia.

Hirdetés

Az amerikai légierő régóta szeretné bevonni a mesterséges intelligenciát az akcióiba, most pedig olyan önálló drónon dolgoznak, aminek a feladata az lesz, hogy legyőzze a pilótákat közvetlen légicsatában. Az első ilyen tesztharcra 2021. júliusában kerül majd sor. Az önálló, automata vadászgépet 2018 óta fejlesztik, eleinte kevésbé fejlett, F-16-os gépeket látnak el gépi tanulási technológiával. Utána az újabb F-22-es és F-35-ös modellek is megkapják az MI bővítést.

Hirdetés

Persze mivel katonai projektről van szó, ezért a részletek elég homályosak és zavarosak, szándékos módon. A Pentagon szerint mindenesetre a mesterséges intelligencia katonai környezetben való használatának határait feszegetik, és szinte biztosak benne, hogy a gép legyőzi majd az embert.

A légierő azért készül a figyelmeztető jelekre is, és kitértek rá, hogy a teljesen embertől független rendszer még mindig terjedt el a hétköznapokban, számtalan probléma és morális kérdés is nehezíti az innovációt ezen a téren, és hát mind láttuk már a Terminátort, szóval pontosan tudjuk, mi lehet a legrosszabb forgatókönyv...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.