Hirdetés

Megérkezett az olcsó és linuxos mobil



|

Fejlesztőknek és haladó felhasználóknak szól a PinePhone BraveHeart, a 150 dolláros linuxos okostelefon.

Hirdetés

Több cég is tervez linuxos okostelefont, az egyik legolcsóbb pedig a PinePhone. Ez lehet az első is a piacon. Ami azt illeti, 150 dollárért már elérhető a PhinePhone BraveHeart limitált kiadású verziója, ami fejlesztőknek és haladóknak lehet jó választás. 

Hirdetés

A kiszállításokat december végén kezdik, ugyanakkor a BraveHeart változatok a legelsők lesznek, tehát a későbbi modelleken egyes elemek változhatnak. A szoftver is fejlesztés alatt áll, előretelepített operációs rendszer nincs is a készüléken. Az egyes funkciók pedig vagy hibásak, vagy még nem támogatottak. 

Aki kiforrottabb megoldást szeretne, annak várnia kell, a Pine64 elvileg márciusban kezdi majd a végleges hardver forgalmazását, de ugyanúgy 150 dollárért. 

Ennyiért persze nem jár erőmű: a 4-magos, 1,2 GHz-es Allwinner A64 processzort Mali-400-as grafika, 2 GB LPDDR3 RAM, 16 GB-os eMMC és 1440 x 720-as, 5,95 hüvelykes IPS kijelző egészíti ki. 

Érdekesség viszont a kivehető akku, a microSDXC-olvasó, a jackcsatlakozó és a fizikai kapcsoló, ami deaktiválja a WiFi-t, Bluetooth-t, mobilegységet, GPS-t, mikrofont és kamerát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.