Hirdetés

Ilyen lenne egy igazi zsebszámítógép Linux rendszerrel



|

A Pocket Popcron Computer, vagyis a Pocket P.C. sokak kedvenc zsebszámítógépe lehetne.

Hirdetés

Egy rendszercsere segítségével manapság már egy okostelefonból is lehet linuxos zseb-PC-t csinálni, azonban ennél is jobb megoldás valami, amit gyárilag ilyen célra terveztek. 

Hirdetés

A Pocket Popcorn Computer, vagyis a Pocket P.C. érintőkijelzőt, QWERTY-billentyűzetet és további extrákat, például 4 USB portot is kínál. A közösségi finanszírozási kampány november 24-én indul, az árak pedig 199 dollárról kezdődnek. Ha minden jól megy, a kiszállításokat jövő májusban indítják el. A tervek elvileg készen vannak, vannak működő prototípusok, de a sorozatgyártást csak sikeres finanszírozási projekt után kezdik. 

A Popcorn Computernek már van némi tapasztalata ilyen téren, ugyanis korábban is akartak egy érdekes terméket ilyen formában összerakni, de ott a tervezett 250 000 dollár helyett csak 5091-et gyűjtöttek. Az összeg magasnak tűnik, de nem olcsó egy prototípusból sorozatgyártott kész terméket varázsolni. Éppen emiatt lehet, hogy a Pocket P.C. sem lesz végül valóság. 

Ha mégis, akkor 4,95 hüvelykes, full HD-s IPS LCD érintőkijelzője lesz, 4-magos, 1,2 GHz-es processzorral, 2 GB RAM-mal és 32 GB eMMC tárhellyel. A 3200 mAh-s akku kivehető lenne, a billentyűzet pedig háttérvilágított. A microSD-vel bővíthető gépre Debian 10 rendszer kerülne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.