Hirdetés

Ezzel a robottal belőled is Pókember lehet



|

A tudósok megalkottak egy robotot, aminek a segítségével Pókemberhez hasonlóan lehet megmászni különböző felületeket.

Hirdetés

A kínai Zhejiang Egyetem kutatói összeraktak egy olyan robotot, ami lehetővé teszi emberek (vagy akár robotok) számára, hogy úgy másszanak meg különböző falakat és felületeket, mint Pókember. A vákuumos robot Xin Li és Kaige Shi jóvoltából készült el, és még egyenetlen felületeken is erős fogást talál. Hasonló dologgal eddig csak sík felületen lehetett mászni, megfelelő tapadással és zárással. 

Hirdetés

A kutatók itt egy úgynevezett ZPD eljárást alkalmaztak a szívóhatás szivárgásának elkerülésére. Alapvetően vizet spriccelnek a szívókorongok szélei köré, így középen egyenletes zárást kapnak. Összességében pedig elkészült a vízzel hajtott falmászó készülék. 

Mi ennek a haszna? Alkothatnak például olyan falmászó robotokat, amelyek veszélyes helyeken is tudnak takarítani vagy építeni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.