Hirdetés

Ingyen utaznak önvezető autókon egy kaliforniai város dolgozói



|

Ha történetesen a kaliforniai Fremontban tervezel valamilyen önkormányzati állást vállalni, a városon belüli utazásra nem lesz gondod.

Hirdetés

Fremont persze nem teljesen véletlen választás: a kaliforniai városban hozta létre első gyárát a Tesla. Épp ezért már olyan újításokat is itt vezettek be először, mint a rendőrautóvá átalakított Tesla Model S. És ez a város az, ahol éles tesztprogramját indítja a Pony.ai nevű amerikai-kínai vállalat (bár ez utóbbi jellemző manapság pont nem a legerősebb marketinges piros pont). Mindenesetre náluk semmilyen biztonsági vagy kémkedési kérdés nem merült fel, sőt - az amerikai város önkormányzatával együtt kezdték el a szolgáltatásuk tesztelését.

Hirdetés

A Pony.ai és Fremont önkormányzata közötti együttműködés részeként mostantól mindenki, aki a városházán vagy egyéb önkormányzati fenntartású szervezetnél dolgozik, ingyenesen veheti igénybe a cég önvezető autóit arra, hogy munkába vagy onnan hazajusson, akár a városon belül, akár a legközelebbi távolsági közlekedési eszközig.

A Pony.ai autóin a karosszérián és a tetőn elhelyezett egységekben is sokféle szenzor figyeli az utat és a környezetet, és teljesen autonóm módon közlekedik. Egyetlen apró biztonsági extrát kellett bevezetni a kaliforniai közlekedési felügyelet kérésére: mindegyik autóban ül egy "élő" sofőr is, akinek az a feladata, hogy figyelje az autó közlekedését és döntéseit, valamint vészhelyzet esetén beavatkozzon.

A tesztprogram két célt szolgál, az egyik értelemszerűen az önvezető autók működésének finomítása, éles tapasztalatok szerzése. Emellett pedig persze fontos, hogy az amerikai-kínai cég az Egyesült Államokban is mindenki fejében bebetonozza a tényt, hogy biztonságos és minden tekintetben működőképes újdonságot kínálnak, amelyet már hivatalos szervek is használnak. Kínában ugyanis már több városban működtetnek hasonló tesztüzemet, de a mostani amerikai szolgáltatással megnyugtathatják a nyugati közvéleményt is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.