Hirdetés

Pörgősebbé tenné az online randizást a Facebook Sparked



|

A közösségi oldal már elkezdte tesztelni az applikációt, ami amit teljesen más szempontok alapján terveznek, mint a Facebook Datinget.

Hirdetés

A legnépszerűbb randiapplikációk, mint a Tinder vagy a Bumble mintájára indította el a Facebook a saját online randialkalmazását, a Facebook Datinget 2019-ben. A több hónapos tesztelést követően tavaly októberben már az európai országokban is elérhetővé vált az app, viszont közben a közösségi oldal már egy újabb randis szolgáltatáson dolgozik. Ez az úgynevezett Sparked, ami szakítana a hagyományokkal, és profilok, illetve azok jobbra-balra húzása helyett videós lehetőséget kínál.

Hirdetés

Mivel a Facebook Dating gyakorlatilag a Tinder és a Bumble másolata, nem meglepő, hogy a Facebook új, ingyenesen használható randiappot kezdett fejleszteni. A Sparked lényege az első beszámolók alapján, hogy nem válogatni kell a felbukkanó profilok között, hanem a való életbeli rapid randikhoz hasonlóan egyből közvetlen kapcsolatba kerülnének az emberek egymással. Így a felhasználók számára a megadott egyéni preferenciák alapján a Sparked ajánl valakit, akivel rögtön elkezdődhet a videós beszélgetés.

Az üzenetek helyett 4 perces beszélgetést tesz lehetővé a rendszer, és ha az emberek között megvan a szikra (vagyis a "spark"), akkor a pár beleegyezhet egy második, legfeljebb 10 perces beszélgetésbe. Emellett továbbá meg lehet osztani személyes adatokat, hogy a Sparked rendszerén kívül is felvehessék egymással a kapcsolatot. 

A Facebook törekszik arra, hogy megvalósuljon a személyes kapcsolat a videós beszélgetésnek köszönhetően, illetve a fejlesztők törekednek arra, hogy a felhasználók könnyen kapcsolatba kerülhessenek, valamint biztatják az embereket, hogy a beszélgetések során még a "szikra" nélkül is legyenek kedvesek egymással.

Kétségtelenül érdekes koncepció a Facebook Sparked, ami egyelőre béta verzióban érhető el korlátozott számú felhasználó számára. A hivatalos megjelenési dátumra még várni kell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.