Hirdetés

Pornóval trollkodtak meg egy kiberbiztonsági konferenciát



|

Okozott némi derültséget az explicit tartalmak váratlan felbukkanása.

Hirdetés

Kiberbiztonsági és internetes adatvédelmi konferenciát szervezett a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős román minisztérium, ám a pénteken megtartott eseményt rövid időre félbe kellett szakítani egy incidens miatt. A Főtér.ro beszámolójából kiderül, hogy a konferencia nyilvános volt, és a Zoomon keresztül csatlakozhattak az érdeklődők.

Így fordulhatott elő, hogy kezdés után körülbelül húsz perccel a szervezők mögötti kivetítőn a Zoom-hívás résztvevőinek képét felváltotta egy pornóképekből álló kollázs. Mindezért a konferencia egyik képernyőmegosztást alkalmazó résztvevője felelt, aki hamis avatárral jelentkezett be az online-platformra.

Hirdetés

Az alábbi videó 27. percében kezdődő jeleneten jól látható, hogy kellett pár másodperc, míg a helyszínen tartózkodók közül mindenkinek leesett, hogy mi történik, és a legtöbben jót kuncogtak a dolgon, leszámítva azt a fiatalembert, aki azonnal odasietett a technikát vezérlő laptophoz, hogy eltüntesse a képeket.

Néhány perccel később már folytatódott is a konferencia, immáron további incidensek nélkül. A minisztérium később egy Facebook-bejegyzésben a vita nyilvános természetével magyarázta, hogy megtörténhetett ez a baki. Egyúttal közölte, hogy belső vizsgálat indult, az elkövetők pedig nem fogják megúszni következmények nélkül, akár 2-7 évre is rács mögé kerülhetnek. Az azonosításuk folyamatban van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.